ANKA da devrede

Düzenleyen:
ANKA da devrede

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’nin ilk silahlı İHA’sı Bayraktar’ın ardından TAI’nin ürettiği ANKA da silahlı atış testlerinden başarıyla geçti.

Ünsal Ergel ANKARA
Türkiye’nin ilk silahlı İHA’sı Bayraktar’ın ardından TAI’nin ürettiği ANKA da silahlı atış testlerinden başarıyla geçti. Bayraktar’ı göre daha üstün özellikler taşıyan ANKA’nın iletişimi uydu üzerinden sağlanıyor. 30 bin feete kadar yükselen ANKA, 24 saat havada kalarak birden çok hedefi aynı anda gözetleyebiliyor. ANKA, atış testlerini geçmesinin ardından silahlı kuvvetler envanterine girerek özellikle terörle mücadele bölgesinde kullanılması bekleniyor. Türkiye, yakın geçmişe kadar bu sistemlere duyduğu ihtiyacı satın alma yoluyla bile gideremiyordu. Bunun yerine İsrail’den kiralama ile sağlanan Heronlar, bu ülke ile yaşanan krizin ardından operatörlerin ülkelerine dönmeleri nedeniyle kullanılamamıştı.
TSK envanterine giren yerli üretim İHA, ilk olarak silahsız ardından da silahlandırılarak kullanıldı. ANKA’nın silahlı versiyonunun da testleri geçmesiyle, Türkiye’nin bu konudaki ihtiyacını içerden karşılama imkânı arttı. TSK’nin envanterindeki İHA ve SİHA sayısı da hızla artmaya başladı. Türkiye’de üretilen İHA’ların en büyük sorunu ise motorlarında yaşanıyor. Bu sorunun ise TAİ’nin üretimini bu yıl tamamlaması beklenen motor ile çözmesi bekleniyor. Bu yerli motorla beraber Türkiye bu araçlar konusunda tamamen yerli üretim gerçekleştirmiş olacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...