Arçelik, Afrika’da umut oldu

Düzenleyen:
Arçelik, Afrika’da umut oldu

Ekonomi Haberleri

Arçelik, Güney Afrika’daki fabrikası Defy’de sadece üretim yapmıyor, Afrikalıların da hayatına dokunuyor

Güney Afrikalı beyaz eşya üreticisi Defy’i 2011 yılında bünyesine katarak burada üretime başlayan Arçelik, Afrikalıların umudu oldu. Arçelik AŞ’nin Güney Afrika merkezli iştiraki Defy’ın Ezakheni üretim tesisi Genel Müdürü Trevor Elrick, Arçelik’in bölgede sadece teknolojiye değil, insanlara da yatırım yaptığını belirterek, “Arçelik almasaydı bölgedeki insanlar işsiz kalırdı” dedi. Fabrikada yaklaşık bin kişinin istihdam edildiğini dile getiren Elrick, şunları kaydetti: “Fabrikada yılda yaklaşık 8 bin buzdolabı üretiliyor. Arçelik, sadece sermaye yatırımı yapıp Defy’a ait fabrikaları satın almadı, teknolojik yatırımlarda da bulundu. Bunun da ötesinde insana yatırım yaptı. Yapılan bu yatırımların insan ölçekli olması burada çalışan herkesi mutlu ederek performansı artırdı. Çünkü biz uzun dönemli çalışma arkadaşları istiyoruz ve onların gelişimine katkı veriyoruz. Bu şirketi satın aldıkları için Türklere ve Arçelik’e çok teşekkür etmek istiyorum. Arçelik almasaydı bu fabrika büyük ihtimalle kapanırdı ve bölgedeki insanlar işsiz kalırdı.” 
Güney Afrika’yı, Afrika kıtasına açılan kapı olarak gördüklerini ifade eden Defy Appliances’ın Genel Müdürü Hakan Kozan da “Güney Afrika’da sağlık ve eğitim konularında yerel halkı bilinçlendirme eğitimleri veriyoruz. Önemli bir projemiz kapsamında yaklaşık 5 bin öğrenciye kişisel gelişim, meslek seçimleri ve hayatlarıyla ilgili tercihlerde bulunmalarında yardımcı olup, hayat koçluğu gibi eğitimler veriyoruz” dedi. Kozan, Türkiye’de eğitim gören 25 Güney Afrikalı öğrenciye yaz döneminde staj imkanı vereceklerini ve bu öğrencilerin mezun olduğunda isterlerse Defy çalışanı olabileceklerini dile getirerek Güney Afrika’nın Türkiye’deki Büyükelçiliği ile belirlenen belli sayıda öğrenciye de bu yılın eylül döneminde burs vermeyi planladıklarını söyledi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...