Teknoloji devi TECO Türkiye'ye üs kuruyor

- Güncelleme:
Teknoloji devi TECO Türkiye'ye üs kuruyor

Ekonomi Haberleri

Pek çok sektörde faaliyet gösteren Tayvan merkezli TECO şirketi, Türkiye'de farklı alanlarda toplamı 1 milyar doları bulacak yatırım yapacak.

Tayvanlı teknoloji devi TECO, Türkiye'de 1 milyar dolarlık yatırım yapacak. Dalgakıran Makine ile enerji konusunda el sıkışan TECO Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Theodore MH Huang, düzenlenen basın toplantısında Türkiye'ye yatırım yapmakta geç kaldıklarını söyledi. nbsp;Toplantıda konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Tayvanlı teknoloji devinin Türkiye'de yatırım kararı almasının önemine değinerek, Türkiye'nin yabancılar için önemli bir lokomotif ve üs olduğunu söyledi. Çağlayan, Amerika'da New York'tan Seattle'a 5 saatte uçulabildiğini, nbsp;Türkiye'den ise 4 saatlik uçuş mesafesinde 56 ülkeye erişebildiğini vurguladı. Bu 56 ülkede dünya nüfusunun 4'te birinin yaşadığını ve toplam milli gelirinin 3'te birinin (yaklaşık 24 trilyon dolar) bu bölgede olduğunu belirten Çağlayan, 18 trilyon dolar olan dünya ticaretinin yaklaşık yarısının bu 56 ülkede gerçekleştirildiğini söyledi. Çağlayan, TECO'nun Türkiye'deki yatırım kararının duygusal olmadığını, Türkiye'nin lojistik konusundaki avantajını da göz önünde bulundurduklarını belirtti. Çağlayan, "Dünyada Türkiye algısı hak ettiği seviyeye gelmiştir. Ve Türkiye'ye çok daha fazla yatırımcı gelecek" dedi. TECO Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Theodore MH Huang da, "Türkiye stratejik açıdan çok önemli bir ülke. Şu ana kadar Türkiye'yi ihmal ettik, Avrupa'ya yatırım yaptık. Artık Türkiye'yi öne çıkartmak istiyoruz" dedi. TECO Elektrik ve Makine Yönetim Kurulu Başkanı C.K Liu da Türkiye'de son zamanda yaşanan olaylara rağmen yatırım kararının çok doğru bir karar olduğunu ve nbsp;bu süreç içerisinde tavırlarını hiç değiştirmediklerini belirtti. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...