Karatede 2 altın 1 gümüş madalya

/ Kaynak: AA
Karatede 2 altın 1 gümüş madalya

SPOR Haberleri  / AA

Mersin'de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları'nda karate kategorisinin son gününde Türk Milli Takımı sporcuları 2 altın, 1 gümüş madalya aldı.

Mersin'de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları'nda karate kategorisinin son gününde Türk Milli Takımı sporcuları 2 altın, 1 gümüş madalya aldı. nbsp;Günün ilk altın madalyası kadınlarda geldi. 68 kiloda Milli sporcu Hafsa Şeyda Burucu, İspanyol İrene Costa Colomar'ı 5-2 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Bu kategoride üçüncülüğü Hırvat Azra Sales ile Fransız Alisee Agier elde etti.
"KAMPTA HERGÜN AĞRILARDAN AĞLADIĞIMI BİLİYORUM"
Maç sonrası duygularını anlatan Hafsa Şeyda Burucu, bu oyunlar için 1,5 yıl kamp yaptıklarını ifade ederek, "Çok ağır çalışmalar geçirdik. Her gün ağrılardan ağladığımı biliyorum. Allah gözyaşlarımı gülücüklerle değiştirdi. Çok çalıştık ve hak ettiğimiz madalyaları aldık. Burada evet hocalarım, ailem ve Mersinliler çok destekledi ama sosyal medyadan da bana çok güzel şeyler yazdılar beni motive edici. Benimle olduklarını hissettim. Herkese teşekkür ederim. Allah herkese böyle güzel şeyler nasip etsin. Gerçekten İstiklal Marşı'nı okutmak çok güzel bir şeydi" dedi.
+68 kiloda ise Milli sporcu Meltem Hocaoğlu, Mısırlı rakibi Shymaa Alsayed'i 2-1 yenerek günün 2. altın madalyasını kazanmasını bildi. Maçın ardından duyguların anlatan Meltem Hocaoğlu, "Kaybedeceğimi düşündüm ama hiçbir zaman umudumu kaybetmemem gerektiğini biliyordum. Seyircilerin desteği çok işime yaradı. Onlara teşekkür ediyorum. Takım olarak birlik ve beraberlik içinde çok çalışıyoruz. Biz bir takımız. Çalışıyoruz ve bu sonuçlar geliyor" diye konuştu.
+84 kilo erkeklerde de Milli sporcu Enes Erkan finalde İtalyan Stefoma Maniscako'ya 7-1'lik skorla yenilerek gümüş madalyanın sahibi oldu. Bu kategoride üçüncülüğü Mısırlı Mohonad Mohommed ile Cezayirli Missipsa Hamadimi elde etti. Gümüş madalya kazanan Enes Erkan maç sonrası sevincini eşi Emine ile kızı Ecrinle paylaştı.
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...