Hakkarili de Boğaziçili hocadan ders alacak

- Güncelleme:
Hakkarili de Boğaziçili hocadan ders alacak

Ekonomi Haberleri

Bakan Ergün, TÜBİTAK'ın üniversite öğrencilerinin ücretsiz kullanımına sunulması için Türkçe akademik e-Kitap ile videolardan oluşan e-Ders içerikleri hazırlayacağını söyledi.

Yeni kurulan üniversitelerin yaşadığı öğretim görevlisi sıkıntısına TÜBİTAKe-Kitap ve e-Ders içerikleriyle çare olacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı NihatErgün, TÜBİTAK'ın üniversite öğrencilerinin ücretsiz kullanımına sunulması için Türkçe akademik e-Kitap ile videolardan oluşan e-Ders içerikleri hazırlayacağını belirterek, "Hakkari'deki üniversite öğrencisi Boğaziçili hocalardan ders alabilecek" dedi. nbsp;Bakan Ergün, üniversitelerde Türkçe akademik kaynak eksikliğinin giderilmesi, modern araçlarla zenginleştirilen ders materyallerinin tüm öğrencilerin erişimine sunulması ve lisans eğitimi kalitesinin artırılmasına destek amacıyla TÜBİTAK tarafından iki farklı çağrı programı başlatıldığını açıkladı. Ergün, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı Kitaplar Müdürlüğü'nün açtığı "5001-Akademik e-Kitap" ve "5002-Akademik e-Ders" çağrıları ile e-Kitap ve e-Ders içeriklerinin hazırlanacağını söyledi. Çağrı programları ile üniversitelerde okutulan derslere yönelik Türkçe kaynakların artırılacağını ve ders materyali havuzu oluşturulacağını ifade eden Bakan Ergün, "Aynı zamanda akademisyenlerin Türkçe eser yazmaları teşvik edilecek. Böylece zengin içeriğe sahip akademik kaynakların çeşit ve niteliği artırılacak. TÜBİTAK'ın başlattığı program sonunda ortaya çıkacak ders malzemeleri çevrimiçi olarak tüm öğrencilerin erişimine açılacak ve ücretsiz kullanılabilecek. Hazırlanacak eserlerden aynı zamanda öğretim elemanları da yararlanabilecek" diye konuştu. Ergün, Türkiye'deki lisans öğrencilerine fırsat eşitliği sağlayacak olan bu çalışma ile eğitimin kalitesinin de artacağına dikkat çekerek şöyle devam etti: "Hakkari'deki, Ağrı'daki üniversite öğrencisi İstanbul'daki, Ankara'daki bir üniversite hocasından ders alabilecek. Ağrı'daki bir öğrencimizle Ankara'daki bir öğrencimiz aynı hocanın derslerinden yararlanma imkanı bulacak. Böylece öğrencilerimizin 'Ben şu üniversiteye gidemedim, şu hocadan ders alamadım' diye üzülmesine de gerek kalmayacak"?dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...