HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Hamza Yarlikaya, 'Güreşte tarih yazıldı'

Kaynak: AA
Hamza Yarlikaya, 'Güreşte tarih yazıldı'

SPOR Haberleri  / AA

Yerlikaya, 17. Akdeniz Oyunları'na ilişkin, 'Cumhuriyetten bugüne kadar 14 altın, 4 gümüş, 1 bronz madalya hiç olmamış, Sporcularımız orada tarih yazdı' dedi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, bu yıl 17. düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda 22-26 Haziran'da güreşte altın madalya için sporcuların mücadele ettiğini söyledi. Oyunlarda büyük başarı elde ettiklerini vurgulayan Yerlikaya, "Tarihinde ilk defa cumhuriyetten bugüne kadar baktığımız zaman 14 altın, 4 gümüş 1 bronz madalya hiç olmamış. Böyle bir madalyayla bir ilk gerçekleştirildi. Yine bayanlarda ilk defa özellikle altın madalya aldık. O da tarihimizde ilk oldu. Yani güreşte bir ivme, bir heyecan gönül birlikteliği, el ele, gönül gönüle bir sevgi bağı oluştu. Biz, bu sevgi bağının, bu kardeşliğin biraz daha pekişmesini artık boş şeylerle, boş dedikodularla vakit geçirmekten ziyade hizmetle, çalışmayla, emek vermeyle vakit geçirmek lazım" diye konuştu. Güreş için kalbi atanların her yere gidip, oralarda aktiviteler yapıp, heyecan fırtınası oluşturması gerektiğini vurgulayan Yerlikaya, "Bunu oluşturduğun zaman işte 17'ncisi düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda 14 tane altın madalya alırsın. Yani bu heyecanı oluşturup gençlere biriz, beraberiz, yalnız değilsiniz demek lazım" ifadelerini kullandı. nbsp;'Bayanlarımız madalya almaya başladılar'
Yerlikaya, oyunlarda Türkiye'nin güreşte tarih yazdığına dikkat çekerek, şöyle devam etti: "Ancak ikinci bir tarih daha yazıldı. 18 ay gibi kısa bir sürede Başbakanımızın garantörlüğüne alınan bu organizasyonun, bu tesislerin tamamlanması. Mümkün olmayanı yaptılar. Aslında tarihi güreş yazdı ama güreşten önce Başbakanımız yazdı. Böyle bir yükün altına girmek her babayiğidin harcı değildir. Başbakan böyle bir yükün altına girdi ve Türkiye'ye kazandırdı. Organizasyon başarıyla yapıldı." Bayan sporcuların da büyük başarı elde ettiğini belirten Yerlikaya, "Bayanlarımız madalya almaya başladılar. Biz bir madalya beklerken 3 çıktı. Demek ki hedefi 3 tutsaydık 5 çıkacaktı. Görünen o ki artık Türkiye'de her yerde, her kesimde madalya alma imkanı oluşuyor. Kızlarımızı kutluyorum. Bugüne kadar bayan sporculara verilmeyen bütün imkanları seferber ettik. Hiçbir emsali olmayan şeylere imza atıyoruz. Erkeklerde ne imkan varsa bayanlara da aynı imkanı sağlıyoruz" şeklinde konuştu. Yerlikaya, "Bundan sonraki hedefimiz sporcularımızla Avrupa ve dünya şampiyonalarında tarih yazmak" dedi.
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...