Ulusoy'dan Demirören'e eleştiri

Ulusoy'dan Demirören'e eleştiri

SPOR Haberleri

Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Haluk Ulusoy telefonla katıldığı bir programda Yıldırım Demirören'i eleştirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Haluk Ulusoy bir gazetede hakkında yazılan bir yazı dizisi hakkında sert açıklamalarda bulundu. Bir televizyon programına telefonla bağlanan Haluk Ulusoy'un açıklamarından öne çıkan başlıklar şöyle: "Ben şunu iddia edebilirim. Yıllarımı Türkiye futboluna verdim, tam 38 yıl. Bunun 16 yılı Türkiye Futbol Federasyonu. Ben tarihine ilk defa belki, araştırmadım, tırnaklarıyla kazıya kazıya her kademede görev yapıp, Federasyon Başkanlığı'na kadar gelmiş bir kardeşinizim. Ben Türk futboluna hayatımı verdim. Ben çocuklarımın büyüdüğünü, okulu bitirdiği günü görmedim. Ben çiğnemedim midem ağrısın. Ben ülkemin bayrağı için mücadele verdim. İşimden, eşimden, çocuklarımdan feragat ederek bu ülkede hizmet vermiş bir kardeşinizim. Benim başarılarımı konuşacağınıza asılsız dedikodular konuşuluyor. Hiçbir başarısı olmayan insanlar bu ülkede baş tacı yapıldı ama milyonları bütün dünyada sokağa döken, Haluk Ulusoy'un yapmadığı, içinde kirli işlere bulaşmadığı konuşmalar ve yazılar oluyor. Ben eğer konuşmaya başlarsam çok kişi koltuklarında oturamaz bu ülkede. Ben 5 senedir konuşmuyorum. Ama 1 seneden bu yana gördüm ki, Türk futbolu çok kötüye gidiyor, dünyaya rezil oldu. Türk futbola artık yerlerde sürünüyor. Artık bu noktada konuşmak mecburiyetinde kaldığım için konuştum. Benim başkanlık koltuğuna oturmam gibi arzum ve isteğim çok fazlaca yok. Eğer ülkemin futbolu için yapabileceğim bir şey varsa, kulüplerimiz isterse, ülkemiz isterse, genel kurul isterse, eski güzel günlere dönmek istenirse ben görevden kaçmam diyorum. Bana koltuk lazım değil. Ben dünya üçüncüsü başkanım. Beni kesecek olan kişi dünya ikincisi, birincisi olacak. Çünkü beni geçecek olan kişiye kadar hep ben konuşacağım.
Benim ilişkim kopmadı. Çok seviyeli ve düzeyli, Türk futbolunun gelmiş olduğu noktanın kötü bir nokta olduğunu, güven tazelenmesi gerektiğini, göreve devam etmek istiyorsa bir güven alıp devam etmesi gerektiğini söyledim. Onun haricinde asla kırıcı ve kötü söz söylemedim. Yıldırım Bey kardeşim, ona destek verdim. Yıldırım Demirören Bey, Federasyon Başkanı olmak istediği zaman, Federasyon'un İstinye'deki binasına gelip aday olacağı gün saat üçe yirmi kala beni aradı. Onun yanında Samsunspor'un Başkanı Kazım Yılmaz var. Konuşmaların hepsine şahittir. Yıldırım Demirören, 'Haluk Abi, ben Federasyon Başkanı olmak istiyorum. Saat 4'de adaylığımı deklare edeceğim, bana icazet verir misin' dedi. 'Ben Federasyon Başkanı olduğum zaman benim akıl hocam sensin, güvencem sensin' diyen insan bugün beni neden karalasın ki, bunun cevabını lütfen siz verin. Ben madem kötüydüm, madem akıl hocasıydım, nasıl kötü bir insan olabilirim. Çok ayıp, kendi gazetesinde bunu yaptırması çok ayıp. Meyve veren ağaç taşlanırmış. Ne dosya varsa açılsın. Hiç kimse göbeğinden konuşmasın. Adam olan adam delikanlı gibi çıkar, elinde belge varsa Türk ulusunun önüne çıkar. Eğer elinde belge yoksa çamur at izi kalsın, Türkiye'de çok kişiye yapılıyor. Sizin söylediğiniz hakemlerle ilgili konuşmalar olduğunda ben canlı yayında şunları söyledim: "Ey sevgili hakem kardeşlerim, insansanız, ahlaklıysanız, müslümansanız, çıkın Haluk Ulusoy size bir tek gün bir şekilde en ufak bir şey ima etti mi? Allah aşkına, Allahınız varsa' diye yalvardım. Hayatımın hiçbir döneminde hiçbir hakeme hiçbir imada bulunmadım. Bülent Yavuz Türk futbol tarihinde ilk üçe girebilecek mükemmel bir MHK Başkanı ve mükemmel bir yöneticidir. Bir kere daha Türk ulusunun önünde söylemek istiyorum. Bu görevi layıkıyla yerine getirebilecek, bütün dünya nimetlerinden vazgeçerek Federasyon Başkanlık koltuğunu kullanarak Ankara kapılarında işlerini yürütmeyi bir kenara bırakacak, gecesini gündüzünü Türk futboluna verecek olan kim varsa buyursun o yapsın, ben halimden memnunum. Benim bir işim, bir makamım var. Allahıma şükürler olsun, her türlü başarıyı, her türlü güzelliği yüce Rabbim bana verdi. Ama diyorlarsa ki, 'Haluk Başkan tecrübe, yüreğinle bu işi tekrar senin yapmanı istiyoruz' derseler ben görevden kaçmam. Ülkem için yeniden bu göreve soyunurum. Ben Tahkim'in şu anda ne durumda olduğunu, oraya ne kadar müdahale sözkonusu olur bilemiyorum. Ama şunu yapacağımdan eminim. Bundan sonra gelecek olan kasırga ve tusunamileri önleyebilirim. Öncelikle kasırgayı UEFA'dan bekliyorum. Bundan sonra daha sakin olmaya gayret edeceğim."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...