Lice'de gizemli 2 kişi

Lice'de gizemli 2 kişi

GÜNDEM Haberleri

Savcılığa ifade veren tanıklar, Kayacık Karakolu'nun karşısında bulunan ve halka ateş açılan tepede iki Kalaşnikoflu kişi gördüklerini söyledi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Kayacık Köyü'nde yaşanan ve 18 yaşındaki Medeni Yıldırım'ın ölümüyle sonuçlanan olayların perde arkası çözülmeye başladı. Savcılığa ifade verenler, dünkü manşetimizde dikkat çektiğimiz, gruba Kayacık Karakolu'nun karşısındaki tepeden ateş edildiği bilgisini doğruladı.Gösteriye katılanlar, halka ateş açılan tepede iki kaleşnikoflu kişi gördüklerini anlattı. Savcılık, söz konusu kişilerin robot resimlerini çizdirdi. Olay yerinde bulunan 200 adet boş mermi kovanı ile yaralı Ronida Pervane'nin sırtına isabet eden iki mermi çekirdeği kriminal incelemeye alındı. Mermi kovanlarının Kalaşnikoflarla uyumlu olması halinde robot resimlerine ulaşılan şahısların gerçek fail olduğu konusunda deliller güçlenecek. Medeni Yıldırım'ın ailesi de, ifadelerinde protestolar esnasında karakol önünde toplanan gruptan ilk ateş eden şâhsı gördüklerini beyan etti. Söz konusu şahsın daha önce Lice Yalaza Köyü Mahle mezrasında düzenlenen uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen örgüt şemasındaki bir numaralı kişi olduğu belirtildi. Jandarma, kayıplara karışan ve örgütün beyni olan şahsı, yakalamak için harekete geçti.
3 GİZLİ TANIK
Bu arada, savcılığa başvuran 3 kişinin can güvenliği isteyerek 'gizli tanık' olmayı kabul ettiği öğrenildi. Gizli tanıklar, olaya dair bilgilerini önceki akşam savcıya anlatmaya başladı. Bu beyanlar doğrultusunda kalabalığa kimler tarafından ateş edildiği, olayın nasıl planlandığı netleşti. Savcılığın olayın faillerine ulaşmasının an meselesi olduğu yetkililerce bildirildi. Lice İl Jandarma Komutanlığı da kendi bünyesinde çalışmalarına hız verdi. Yapılan çalışmalarda, PKK'nın üst düzey isimlerinden olduğu ifade edilen 'Reder' kod adlı örgüt liderinin telsiz konuşmaları ele geçirildi. Reder'in telsiz konuşmalarında karakol yapımını protesto etmek isteyen grup içerisinden birine, "Sen neden kadınlarla çocukları öne sürmedin? Ön saflarda onların bulunması gerekiyordu" şeklinde sert çıktığı tespit edildi. Görüşme tutanakları ve çözümlemeler, soruşturma dosyasına girdi. Öte yandan, Jandarma Bölge Komutanı Lice Kaymakamı ve olayı soruşturan savcı ile bir araya geldi. Bölge komutanı, "Olayın faili kim olursa olsun cezasını vereceğiz" dedi.

nbsp;Lice'de gizemli 2 kişi
KARAKOL nbsp;BU HALE GELDİ
Lice'deki Jandarma Komutanlığı binasının ek bina inşasını protesto eden göstericilerin karakola saldırma görüntüleri basına dağıtıldı. Görüntülerde, 300 kişiden oluşan grubun taşlı saldırıyla birlikte molotof ve el yapımı patlayıcılar atarak karakolu ateşe verdikleri görülüyor.
##tgvideo##
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...