Diyarbakır'da BDP'nin eyleminde olaylar çıktı, 6 yaralı

Diyarbakır'da BDP'nin eyleminde olaylar çıktı, 6 yaralı

GÜNDEM Haberleri

BDP tarafından Diyarbakır'da düzenlenen 'Hükümet Adım At' yürüyüşü sırasında meydana gelen olaylarda 1'i polis, 1'i gazeteci 6 kişi yaralandı.

BDP tarafından Diyarbakır'da düzenlenen "Hükümet Adım At" yürüyüşü sırasında meydana gelen olaylarda 1'i polis, 1'i gazeteci 6 kişi yaralandı. BDP il binasının önünde toplanan ve aralarında bağımsız Van milletvekili Aysel Tuğluk ile BDP'li belediye başkanlarının da bulunduğu grup Koşuyolu Parkı'na yürümek istedi. Turgut Özal Bulvarı üzerine gelen gruba polis izin vermeyince olaylar çıktı. Yüzü maskeli grubun polisi taşlamasına karşı güvenlik güçleri göstericilere biber gazı ve basınçlı su ile müdahale etti. Olayların ardından konuşan BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, "Bu saldırıyı yapanlar, barışa suikast yapıyorlar" dedi. BDP'liler Mersin ve Gaziantep'te de yürüyüş yaptı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...