En uzun kıyı şeridi milyonları ağırlıyor

Düzenleyen:
En uzun kıyı şeridi milyonları ağırlıyor

Ekonomi Haberleri

Türkiye, dünyada başka hiçbir ülkede olmayan güzelliklere sahip bir ülke. Muğla ise Türkiye’nin 1480 kilometre ile en uzun kıyı şeridine sahip kenti. Muğla, kıyı şeridinin yanı sıra tarihî ve kültürel değerleriyle de milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

320 bin yatak kapasitesi bulunan kenti her yıl yaklaşık 3,5 milyon turist ziyaret ediyor. Türkiye’nin en ünlü tatil beldeleri bu kentte bulunuyor. Bodrum, Marmaris, Fethiye, Datça, Dalyan, Akyaka ve Gökova özellikle Avrupa’nın gözdesi. Muğla ve ilçelerine en çok İngiltere, Hollanda, Rusya, Fransa ve Almanya’dan ziyaretçi geliyor. Mavi tur tutkunları, belgeli 23, belediye belgeli 6 marinada demirliyor, denizin onlarca çeşit rengini, binlerce çeşit balığı yine bu ile bağlı turizm beldelerinde görüyor. Gökova Körfezi, İngiliz Limanı, Çökertme, Göcek, Ölüdeniz, Kızılada, Datça ve Hisarönü’nü ise mavi yolculuk için tercih ediyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...