Son Dakika... Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele istifa etti

Düzenleyen:
Son Dakika... Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele istifa etti

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Donanma Komutanı Veysel Kösele'nin kendi isteğiyle istifa ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gündemdeki konularla ilgili haftalık olağan basın toplantısında konuştu.

ORAMİRAL KÖSELE İSTİFA ETTİ
Kalın, bir muhabirin sorusu üzerine; "Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele kendi istek ve arzusu ile istifasını vermiş ve bu istifa dilekçesi işleme konulmuştur. Genelkurmay Başkanlığımızdan aldığım bilgi ile teyit etmek istedim." dedi.

NELER YAŞANMIŞTI?
Ağustos ayı başında düzenlenen YAŞ'ta teamüller gereği Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na getirilmesi beklenen Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele'nin yerine Koramiral Adnan Özbal göreve getirilince Ankara kulislerinde Kösele'nin kendi isteğiyle istifa ettiği konuşulmuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yaptığı bu açıklamayla iddiaları doğrulamış oldu.

Son Dakika... Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele istifa etti

Kalın'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanımız 21 Ağustos Pazartesi günü Ürdün'e resmi ziyareti olacak. Ziyarette Suriye, Irak ve Filistin'deki gelişmeler ele alınacak. İran Genelkurmay Başkanı buradaydı. faydalı görüşmeler gerçekleştirildi. Bölgesel konular etraflıca ele alındı. Askeri işbirliğinin derinleştirilmesi için biz dizi faaliyetin yapılacağını da ifade edebilirim. 

Sayın Cumhurbaşkanımız AB Dönem Başkanı Estonya Başbakan'ı ağırladı. Cumhurbaşkanımız Türkiye'nin AB üyeliğine eşit ve egemen ülke olarak kabul edilmesi gerektiğini belirtti. 54 yıldır AB kapısında bekletilen Türkiye'nin üzerine düşen sorumluluğu yapmıyor demek doğru değil. Yeni fasılların açılması, gümrük birliği ile ilgili itirazlar AB içinde Türkiye karşıtı negatif bir tutumun güç kazandığını ve bunun Avrupa'daki popülist hareketlerle itibatlı olduğunu ve seçim takvimiyle doğrudan bağlantılı olduğunu biz de izlemekteyiz.

Ekonomide güzel haberler gelmeye devam ediyor.15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türk ekonomisi büyük sınamalarla karşılaştı. Ama bu sınavı rahatlıkla geçtiğimizi ifade edebilirim. Turizm sektöründe ciddi bir patlama var. Turizm sektörünün verimli bir sene geçirdiğini ifade edebiliriz. 

TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI İFADESİ
Bu Türkiye Cumhurbaşkanı ifadesiyle ilgili çok spekülasyon yapıldı. Türkiye Reisi Cumhuru Atatürk ve İnönü tarafından da kullanılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti bu milletin yönetim şeklidir. Bu konuda bir taviz söz konusu değil.

ABD SAVUNMA BAKANI GELİYOR
ABD Savunma Bakanı'nın da önümüzdeki günlerde Türkiye'ye ziyareti planlanıyor. 

MERKEL'İN AÇIKLAMALARI
Bu açıklamalar talihsiz açıklamalar. Seçim atmosferinde yapıldığını düşündüğümüz açıklamalar. Öncelikle Türkiye'yi yüzde 50 şurada yüzde 50 burada gibi tasnifler yapmak sakıncalıdır. Biz Almanya için benzer bir analiz yapsak Sayın Merkel'in tepkisi ne olur acaba? Ona oy vermeyen kitlenin bizden beklentisi var desek bunları kendileri de hoş karşılamaz. Çok ciddiye almıyoruz. 

Bir AB üyesi ülkenin diğer üyelere talimat vermesi doğru değil. Gümrük Birliği Anlaşması kaza-kaza mantığıyla yapılan bir anlaşmadır. Ertelendiği zaman sadece Türkiye zarar görmez. 

KUZEY IRAK'IN REFERANDUM KARARI
Bu referandum kararı sorunları çözmeyecek. Erbil-Bağdat arasında sorunların olduğunu biliyoruz. Şu anda Erbil ile Bağdat arasında bir trafik var. Bu girişimleri yok sayarak bu yola girildiğinde Erbil kendisini zora sokacaktır. Bu referandumu bir kere Irak halkının tamamını kucaklayacak şekilde yapmayacaklar, belli bir bölgede yapacaklar. Bu referandumun neticesi sorgulanacaktır. Bizim önerimiz bu referandum kararından vazgeçmeleridir. Umarım Erbil yönetimi bu hatadan döner.

CHP'YE KUMPAS İDDİASI
Bu kumpas ile ne kastediliyor açıklamaları gerekir. CHP kendi içerisinde sorun yaşıyorsa kendileri çözmeleri gerekir. 2019 seçimlerine giderken Cumhurbaşkanı bütün muhalifleri tasfiye etmeye çalışıyor gibi iddialar var. Cumhurbaşkanımız 40 yıllık siyasi hayatında müdahalelerle karşılaştığında milletin yanında olmuştur. Onun başka yola tevessül edeceğini düşünmek abesle iştigal olur.

Bu konu Almanya'ya iletildi. Beklentimiz Alman makamlarının ciddi bir şekilde inceleme yapması. Bizim talebimiz bu kişinin orada olduğunu tespit edildiği andan itibaren iade işlemlerini başlatmasıdır. Bizim iade taleplerimizle konularla ilgili adalet bakanlıklarının yakın çalışması konusuda mutabık kalındı. Daha fazla çaba gösterilmesi gerekiyor."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...