Erdoğan'dan Almanya'daki gurbetçilere: Sakın ha Merkel’e oy vermeyin

Düzenleyen:
Erdoğan'dan Almanya'daki gurbetçilere: Sakın ha Merkel’e oy vermeyin

POLİTİKA Haberleri

Erdoğan, Merkel’in ‘Gümrük Birliği’ restine karşılık verdi: “Soydaşlarıma diyorum ki, sakın bir yanlışa düşüp de bunlara oy vermeyin. Bunlar Türkiye düşmanıdır.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her defasında Türkiye’yi AB üyeliği, Gümrük Birliği ve ticari yaptırımlarla korkutmaya kalkan Almanya’ya ağzının payını verdi. Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmeyeceğine yönelik açıklamalarının hatırlatılması üzerine, şunları söyledi: 
“Tansiyonu düşürme noktasında bizim sorumluluğu yok. Baş sorumlu Almanya’nın ta kendisidir. Şu anda Almanya neyi konuşuyor? Almanya şu anda işte 25-30 gün sonra yapılacak olan seçim için adeta SPD ve Hristiyan Demokratlar olarak ‘Türkiye’yi ne kadar hırpalarsak o kadar içeride fazla oy alırız.’ havasına düşmüşlerdir. Ben de Almanya’daki bütün soydaşlarıma diyorum ki, sakın bir yanlışa düşüp de bunları desteklemeyin. Ne Hristiyan Demokratları ne SPD’yi ne Yeşilleri... Bunların hepsi Türkiye düşmanıdır. Bu, Almanya’da yaşayan tüm vatandaşlarımın bir onur mücadelesidir. Onları defalarca uyardık, hâlâ yine aynı kafadalar. Değişen bir şey olmadığına göre orada asıl bu işi değiştirecek olan bir defa 1 milyona yakın oy kullanacak olan Türk seçmen var. Ben Türk seçmenlerimize özellikle Türkiye’ye bu denli saldıran, bu denli saygısızlık yapan bu siyasi partilere karşı sandıkta oylarını kullanırken gerekli dersi vermeleri gerekir diye düşünüyorum. Biz hiçbir zaman AB üyesi ülkelerle kavganın içerisinde olmadık ve ama haysiyetimizle onurumuzla da biz hiçbir ülkeyi oynatmayız.” Bir gazetecinin, “FETÖ’nün suikast timi Balıkesir’de yakalandı. Bununla ilgili değerlendirmeniz nedir?” sorusuna karşılık da Erdoğan, şöyle konuştu: “Yakın takipteyiz. Bunlar dökülecek. Bunlar bizi sürekli tehdit ediyor. Korkumuz yok. Hepsinin nasıl süklüm püklüm mahkemelere çıktığını görüyorsunuz” 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eleştirilerine Almanya’dan cevap geldi. Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) Başbakan adayı Martin Schulz, “Erdoğan ölçüyü iyice kaçırdı” dedi. Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ise “Bu, ülkemizin egemenliğine yönelik eşi benzeri görülmemiş bir saldırıdır” ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...