Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'la ortak harekât her an gündemde

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'la ortak harekât her an gündemde

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Genelkurmay başkanlarımız görüştü, tehdit unsuru hâline gelmiş olan terör örgütlerine karşı İran’la müşterek harekât her an gündemde...” dedi.

İsmail Kapan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetemizin dünkü “Kandil’e İran’la ortak harekât” manşetini teyit eder açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Ürdün’e hareketi öncesi basın mensuplarının gündeme dair sorularını cevapladı. Erdoğan, “Geçtiğimiz hafta İran Genelkurmay Başkanı Türkiye’deydi. Türkiye’nin de son zamanlarda özellikle Kandil’e ve Sincar’a harekât yapma planı olduğu biliniyor. Bu ziyarette buna yönelik bir karar aldığı belirtiliyor. Sizin bu konudaki görüşleriniz nelerdir?” sorusu üzerine, sınırdaş ve özellikle de aynı inancın mensupları olarak, tehdit unsuru hâline gelmiş olan terör örgütlerine karşı İran’la böyle bir müşterek hareketin yapılmasının her an gündemde olduğunu söyledi. Bu dayanışmanın, iki genelkurmay başkanı arasında görüşüldüğünü dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti: “Nasıl bir çalışma yürütülür, bunun diplomatik boyutu ne olabilir? Bunların hepsini aramızda görüştük. Benim kabulümde de kendileriyle ‘Bunun daha geniş anlamda nasıl olması gerekir?’ Bunları aramızda görüştük. Çalışmalar devam edecek. Çünkü PKK’nın İran’daki ayağı biliyorsunuz PJAK. Bunların sürekli İran’a da bizlere de verdikleri zararlar var. Bu tehditler her iki ülkenin dayanışması hâlinde çok daha kısa bir zamanda bir neticeye ulaşır düşüncesinden hareketle bu çalışmaları yapıyoruz.” 

Gazetecilerin, Korgeneral Zekai Aksakallı’nın Özel Kuvvetler Komutanlığı görevinden Çanakkale’deki 2. Kolordu Komutanlığı görevine atandığı hatırlatarak, “Bir kırgınlığının olduğu söyleniyor. Bu görev değişimini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

“Askerlikte kırgınlık kavramı gibi bir kavram olmaz. Nerede görev verilirse asker gider görevini orada yapar. Şu anda zaten Zekai Aksakallı’nın Özel Kuvvetlerdeki görev süresi de doldu. Kaldı ki bu da aslında böyle bir süreyle de bağımlı olan bir şey de değildir. Bu yaklaşan YAŞ toplantılarında da değerlendirmeler neticesinde 2. Kolordu’ya atamasıyla alakalı ilgili birimler bu teklifi getirmiş vaziyetteler. Bundan sonraki süreçte de orada bu görevini devam ettirecek.” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tutuklanabileceğine ilişkin açıklamalarına dair soru üzerine, “Bunları değerlendirmeye haiz bir ifade olarak görmüyorum. Kılıçdaroğlu, doğmamış çocuğa don biçiyor. Böyle bir şey duydunuz mu yargıdan filan falan, böyle bir şey geldi mi size? Kendini gündemde tutabilmek için buna benzer şeyler üretiyor. Benim gündemimde böyle bir şey yok” değerlendirmesinde bulundu.

"ÜRDÜN HER ZAMAN YANIMIZDA OLDU"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ürdün Kralı 2. Abdullah’ın El-Hüseyniye Sarayı’ndaki baş başa görüşmelerinin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi. Heyetler arası görüşmenin basına açık bölümünde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kardeşim Kral Abdullah’a nazik daveti için ayrıca şahsım, ülkem olarak teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Erdoğan, 2017’nin iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 70’inci yılı olduğunu belirterek, “Bu vesileyle Ürdünlü kardeşlerimize 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde gösterdikleri dayanışma için şahsım ve ülkem adına teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

Devlet ve millet olarak Ürdünlülerin her zaman yanında olduklarını ve olacaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Değerli kardeşimin bilhassa Filistin konusundaki hassasiyetini gayet iyi biliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...