Sinan'a piyango gibi teklif geldi

Düzenleyen:
Sinan'a piyango gibi teklif geldi

SPOR Haberleri

Benfica’ya niyet, Hamburg’a mı kısmet? Sarı-kırmızılı yönetimin 5 milyon avro bedel biçtiği genç oyuncu rekabet unsuru hâline geldi. Alman ekibi 6 milyon avroyu gördü.

Burhan Can Terzi

Cimbom’un kapısını Almanya’dan piyango gibi ziyaretçi çaldı... Hem de hiç hesapta yokken. Geçen sezon çok fazla süre alamadığı için huzursuz olan ve ayrılmayı kafasına koyan Sinan Gümüş, uzun bir süredir Benfica’nın radarındaydı ki neredeyse imzalar atılma noktasına geldi. Sarı-kırmızılı yönetimin 5 milyon avro civarında bir gelir beklediği genç forvet için Portekiz ekibi 4,5 milyon avrolara kadar çıkmıştı. Transfer sürecinin bitimine sayılı günler kala Sinan Gümüş’e “altın” gibi görülebilecek bir teklif geldi. Almanya’nın iddialı ekiplerinden Hamburg, hücum hattının önemli isimlerinden Nicolai Müller’in sakatlanmasının ardından Sinan Gümüş’e kancayı attı. Almanlar, Sinan için fiyat sorarken gözden çıkardıkları rakamın 6 milyon avro civarında olması yönetimin iştahını kabarttı.

Seve seve giderim

Galatasaray yönetimi Hamburg yönetimiyle görüşmelerini devam ettirirken Sinan Gümüş de konudan haberdar oldu ve kulüplerin anlaşması halinde kendisi açısından bir mesele bulunmadığını bildirdi. Daha önce Benfica’da Galatasaray’da kazandığının yarısına oynamayı kabul eden genç futbolcu Almanya’ya seve seve gideceğini, alacağı yıllık ücretin çok da önemli olmayacağını ifade etti. Hamburglu yöneticilerin birkaç gün içinde İstanbul’a gelmesi ve transferi resmiyete dökmesi bekleniyor. Yönetim de Sinan’ın satışıyla ekonomik anlamda biraz daha nefeslenmenin hesabını yapıyor.       

Fernando'dan hocasına övgüler

Galatasaray’ın yeni transferi Fernando, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Brezilyalı orta saha, çabuk uyum sağlamalarında teknik direktör Igor Tudor’un en büyük pay sahibi olduğunu belirterek, “Hocamıza parantez açmamız gerekiyor, onun yaptırdığı antrenmanlar ve yaptırdığı çalışmalar adaptasyon sürecimizi çabuk atlatmamız konusunda bize yardımcı oldu. Takım konuşmalarında ve antrenmanlarda hep daha iyisini yapabilmenin yollarını arıyor” dedi. Taraftarlara da övgüler dizen Fernandao, “Birçok farklı ligde oynadım ama Galatasaray taraftarı gerçekten başka. Bu da bizi çok motive ediyor. Sivasspor maçında umarım 50 bin taraftarımız tribünde olur” diye konuştu.

Özbek idmana geldi

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde dünkü idmanı izledi. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Özbek, Selçuk İnan’a bir teklif gelmediğini belirtirken, Asamoah konusunda çalışmalarının devam ettiğini söyledi. 

Asamoah bekleniyor

Galatasaray’ın daha önce el sıkıştığı Juventuslu sol bek Asamoah’ın transferi bu hafta içinde netleşecek. Oyuncuyla yıllık 2,5 milyon avroya el sıkışan sarı-kırmızılılar, 5 yıllık sözleşme planlanıyor. Bu transferde son dakika bir pürüz çıkması durumunda Arsenal’in sol beki Gibbs için girişimlere başlanacak.

Stoper şart değil

G.Saray’da Serdar Aziz ile Maicon’un 2 maçta sağladığı uyumun ardından teknik direktör Igor Tudor, stoper transferinin zorunluğu olmadığını yönetime bildirdi. Serdar’ın sakatlık yaşamaması için sağlık ekibi ve kondisyonerler oyuncuyla yakından ilgilenirken, Koray ve Ahmet Çalık’ın alternatif olarak varlığı da teknik heyeti rahatlatıyor. 

Feghouli Antalya’ya

Galatasaray’ın yeni transferi Sofiane Feghouli sakatlığını tamamen atlattı. Buna rağmen Cezayirli yıldız kondisyon eksikliği nedeniyle Sivasspor maçının kadrosunda düşünülmüyor. Feghouli’nin milli maçlar sebebiyle lige verilecek aradan sonra Antalyaspor karşılaşmasının kadrosunda olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...