Fenerbahçe, zayıf rakibi karşısında rezil oldu

Düzenleyen:
Fenerbahçe, zayıf rakibi karşısında rezil oldu

SPOR Haberleri

Bu bir dramdır... Tur ve fark için Kadıköy’ü tıklım tıklım doldurmuştu taraftarlar. Ancak maç sonunda Avrupa kupalarındaki en yüz kızartıcı sonuçlardan birine şahit oldular.

Fenerbahçe Avrupa’ya havlu attığı gecede tarihî bir utanç yaşadı. Sarı-lacivertli taraftarlar Kadıköy’ü doldurmuş ve ilk maçtaki skorun tamirini seyretmek istiyordu. Üsküp’teki 2-0’lık yenilgiye rağmen Fenerbahçe’nin rakibini Kadıköy’de gole boğması bekleniyordu. Çünkü rakip gerçek anlamda çok kötüydü. En ufak bir organizasyon belirtisi göstermeyen Vardar, topu ileri göndermek dışında bir şey yapmaya çalışmıyordu sahada. Üstelik çok da kapalı savunma yapamıyordu Makedon ekibi çünkü onu da beceremiyorladı. Yani ‘Çanakkale geçilmez’i oynayan bir takım bulmamıştı karşısında Fenerbahçe. Gol yağmurunun yaşanması için her şey müsaitti aslında. Ancak Fenerbahçe ‘amatör takım’ diye gösterilen Vardar karşısında inanılmaz derecede kötü bir futbol sergiledi. 

Yenemedi bile...

Ortalarla, şutlarla, şok presle rakibini boğup, taraftarını heyecanlandırarak maçı çok kolay kazanabilecek olan sarı-lacivertliler sürekli yan pas yapma derdindeydi. İkinci yarıda biraz daha kıpırdanma oldu. Soldado’nun girmesinin ardından gol de geldi ama rakibin cevabı da gecikmedi. Son 22 dakikada 3 gole daha ihtiyacı olan Fenerbahçe bunu başaramadı. Üstelik bir de gol yiyerek evinde de boyun eğdi Vardar’a. Sonuç olarak 92 milyon avro piyasa değerine sahip olan, Türkiye’nin en büyük kulüplerinden biri Fenerbahçe, Avrupa’ya henüz ağustos ayında  havlu attı. Üstelik 11 milyon avro değerindeki bir takım karşısında...

Aziz Yıldırım istifa sesleri

Aziz Yıldırım’ın maçtan önce yüzünde güller açıyordu. Fenerbahçe başkanı turdan emindi. Tavırlarıyla da etrafına adeta neşe saçıyordu. Maç başladı, dakikalar ilerledikçe gerilim tırmandı. İlk yarı golsüz bitince Yıldırım’ın yüzünün düştüğü görüldü. Neustadter’in golünden sonra hop oturup hop kalkan sarı-lacivertlilerin başkanı, skor 1-1 olduktan sonra adeta çöktü. Aziz Yıldırım maç sona ermeden stadı terk ederken, kimseyle konuşmaması da dikkat çekti. Öte yandan maç sonunda bir grup taraftar hem yönetimi, hem de Aykut Kocaman’ı istifaya davet etti. 

Vardarlı futbolculara alkış yağmuru

Vardar karşısında etkisiz bir futbol ortaya koyan Fenerbahçe’de tribünler takımı protesto etti. Sarı-lacivertli taraftarlar skor 1-2 olunca da saha içinde sevinen Vardarlı futbolcuları alkış yağmuruna tuttu.

Alper devam edemedi
 
Vardar maçının ilk yarısında sakatlanan Alper Potuk oyuna devam edemedi. Sarı-lacivertlilerde sezona iyi bir başlangıç yapan ve ligde 2 maçta 2 gol atan Alper Potuk’un sakatlanması teknik direktör Aykut Kocaman’ın da moralini bozdu. Yıldız oyunucunun durumu bugün yapılacak kontrolden sonra netlik kazanacak. 
 
Anelka maçtaydı
 
F.Bahçe’nin Vardar ile oynadığı kritik maçı takip edenler arasında çok özel bir isim vardı. Sarı-Lacivertli formayla iz bırakan oyunculardan Nicolas Anelka dünkü maçı statta izledi. Maçı eski asbaşkanlardan Ali Koç’un locasında çocuklarıyla birlikte izleyen Anelka’ya yoğun ilgi gösterilirken, taraftarlar fotoğraf çektirmek için sıraya girdi. 
 
Östersunds gruplarda!
 
G.Saray’ı eleyen İsveç ekibi Östersunds’ın  peri masalı devam ediyor! Selanik’te oynanan ilk maçta Yunan ekibi PAOK’a 3-1 mağlup olan Östersunds, evindeki rövanşı 2-0 kazanarak UEFA Avrupa Ligi’nde grup aşamasına yükseldi. İsveç ekibi bu sene tarihinde ilk defa Avrupa kupalarına katılmıştı. 
 
Ozan ve RvP'ye tepki
 
Fenerbahçe taraftarları maç öncesindeki kadro anonsları esnasında iki futbolcuya tepki gösterdi. Genç orta saha Ozan Tufan ve yıldız forvet Van Persie’nin isimleri anons edildiği sırada tribünlerden ıslık ve yuhalama sesleri yükseldi. Hollandalı forvet 59’da oyundan çıkarken de büyük tepki gösterildi. Özellike Ozan’ın 53. dakikada bomboş pozisyonda topu kaleciye teslim etmesi sarı-lacivertli taraftarları çileden çıkardı. Protestolar maçın sona ermesiyle birlikte artarak devam etti. ‘Yönetim istifa’ sesleri yankılandı Kadıköy’de. Ülker Stadı tribünlerinde maçtan önce iki oyuncuya ise destek vardı. Fenerbahçe taraftarları performansa göre tribüne önce Fransız Valbuena’yı, sonra Alper Potuk’u tribünlere çağırdı.
 
Vardar 266. sırada!
 
Fenerbahçe’nin fark atmak için Kadıköy’de misafir ettiği Vardar’ın UEFA sıralamasında oldukça gerilerde yer alan bir takım. Makedonya ekibi 266. sırada bulunuyor. Tarihinin en kara gecelerinden birini yaşayan sarı-lacivertliler ise 60. sırada.
 
9 şutun 4’ü gol
 
F.Bahçe UEFA Avrupa Ligi play-off turunda zayıf rakibi Vardar’a her iki maçta da yenilerek tarftarlarını kahrederken ilginç istatistiklere de imza attı. F.Bahçelilier her iki maçta rakip kaleye 17 isabetli şut çekerken bir gol buldu. Vardar’ın ise iki maçtaki 9 şutundan dördü gol oldu.
 
 
Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...