Vardar karşısında Üsküp’teki 'kâbus', Kadıköy’de 'utanç' gecesine dönüştü

Düzenleyen:
Vardar karşısında Üsküp’teki 'kâbus', Kadıköy’de 'utanç' gecesine dönüştü

SPOR Haberleri

F.Bahçe inanılmaz defans hatalarıyla zayıf rakibinden iki maçta 4 gol yedi. 92 milyon avroluk kadrosu olan F.Bahçe, 11 milyon avroluk Vardar’a elendi.

M. Emin ULUÇ

Bunun adı faciadır. Adını türkülerden bildiğimiz Vardar, “Kocaman” Kanarya’yı hem ovada hem de Kadıköy’de avladıysa bu bir skandaldır. Üsküp’te 2-0 biten ilk maç sonrası kaza demiştik, kuş taşa çarptı tesellisine sığınmıştık. Kadıköy’de devleri dize getiren Fenerbahçe, toplam değeri ancak bir tek yıldızı oyuncusu kadar eden Vardar’ı eler, tarihi baştan yazar dedik, yanıldık. Taraftar üzerine düşeni yapmış, tribünleri büyük ölçüde doldurmuştu. Aykut Kocaman’ın sahaya sürdüğü 11’e homurtular yükselse de ilk düdükle birlikte müthiş bir destek verdi takımına. Ancak baskıya rağmen beklenen gol bir türlü gelmedi, taraftar gerildi, oyuncular panikledi. Tam 45 dakika boyunca  “Bu da kaçar mı?” diyebileceğimiz tek bir pozisyon bile geliştiremedi sarı-lacivertliler. Kendi halindeki Vardar’ın ise 42’de Barseghyan’la direkten döndü.

Kadıköy yıkıldı

İlk yarının sonunda sakatlık nedeniyle mecburi Alper-Aatıf değişikliği yapan Fenerbahçe’nin sahaya yine RvP ve Ozan’la dönmesine tribünler tepki gösterse de Aykut Kocaman doğrularından taviz vermemekte kararlıydı. 53’te Ozan’ın kafa vuruşunu eldivenlerinde eriten Gacevski, 58’de de Valbuena’ya set çekti. 59’da RvP-Soldado hamlesi hücuma hareket getirdi. 61’de ise kornerden gelen topa ayak koyan Neustadter Fenerbahçe’yi umutlandırdı: 1-0. Tur için umut doğmuştu ki, 68’de Jighauir Kadıköy’ü yıktı: 1-1. Sarı-lacivertliler dağılmış, Vardar coşmuştu. 73’te Barseghyan bir kez daha direğe takıldı. 90’da Gligorov turu perçinledi: 2-1. Fenerbahçe henüz ağustos bitmeden Avrupa defterini kapatırken, taraftarlar Kadıköy’ü “Yönetim istifa” tezahüratlarıyla inletiyordu.

"Söyleyecek bir şeyim yok"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ağır yenilgi sonunda basın mensuplarının karşısına çıktı ama fazla kalmadı! Tecrübeli çalıştırıcının yüzünden düşen bin parçaydı. Bütün takımın hayal kırıklığı yaşadığını söyleyen Aykut Hoca, “Göreve gelmeden önce vurguladığım en önemli konu, Fenerbahçe tribünlerinden ayrılan taraftarları, yeniden yanımıza çekmekti. En büyük üzüntüm bu. Golü attığımız dakikaya kadar takıma büyük destek verdiler ancak biz işimizi yapamadık. Temel olarak en büyük üzüntüm burada” ifadelerini kullandı. Oyunla ilgili olarak çok fazla söylenecek bir şey olmadığını sözlerine ekleyen Kocaman, “Anlatacak hiç bir şeyim yok, soru kabul etmeyeceğim. Herkese iyi akşamlar” diyerek basın toplantısını tamamladı.

Volkan ısınmadı bile

F.Bahçe’de yediği hatalı goller sebebiyle eleştirilerin odağındaki isim olan Volkan Demirel, Trabzonspor maçında taraftarın tepkisiyle karşılaşmış ve ıslıklanmıştı. Vardar’a karşı maça yedek kulübesinde başlayan kaptan bu tepkilerden dolayı ısınmaya çıkmadı. Volkan maç boyunca kulübede sakin tavırlarıyla dikkati çekti. 

Golcü Neustadter 

Fenerbahçe’nin Rus futbolcusu Roman Neustadter, Vardar karşısında kaydettiği golle bu sezon 2. defa fileleri havalandırdı.  Sturm Graz ile deplasmanda oynanan ilk maçta Fenerbahçe, rakibini 2-1 mağlup ederken, Neustadter, yine Valbuena’nın asistiyle takımının 2. golüne imzasını atmıştı. 

“Şansa kazanmadık”

Vardar Teknik Direktörü Cedomir Janevski, Fenerbahçe’yi şansa yenmediklerini söyledi. Janevski, “Fenerbahçe’yi iki kez yendik. Onların oyununun sadece 2-3 futbolcuya bağlı olduğunu biliyorduk. Hep yatay oynuyorlar” dedi. Janevski, “Bu maçın primi neydi?” sorusuna, “Böyle maçlar parayla kazanılmaz” cevabını verdi. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...