Kurtulmuş: AKM, herkesin iftihar edeceği bir yer olacak

Düzenleyen:
Kurtulmuş: AKM, herkesin iftihar edeceği bir yer olacak

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) projesinin hazırlık safhasında olduğunu hatırlatan Kurtulmuş ‘Politik kamplaşmaya girmeyelim’ ikazında bulundu.

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, kamuoyunun gündemini uzunca bir zamandır meşgul eden Atatürk Kültür Merkezi (AKM) projesi hakkında konuştu. Bakan Kurtulmuş, İstanbul Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi’nde düzenlediği basın toplantısında, medya kuruluşlarının kültür-sanat editörleriyle bir araya geldi. Taksim’deki AKM binasının yerine yapılacak projenin hazırlık safhasında olduğunu ve değerlendirmelerin devam ettiğini kaydeden Kurtulmuş “Bazı projelerde kısa süre içerisinde lüzumsuz politik kamplaşmaların içerisinde oluyoruz. Bunun geçmişte çok örneği oldu. Bizim gayemiz AKM’yi böyle bir sürece getirmemektir. Herkesin iftihar edeceği kültürel bir proje olacak” diye konuştu. Türkiye’nin en mühim meselelerinden birinin kültürel bağımsızlık olduğunu belirten Bakan Kurtulmuş şunları söyledi: Daha önce ‘ne kadar Batı’ya benzersek o kadar adam oluruz’  zihniyeti vardı. Şimdi bu topraklardaki zengin kültürel gücümüzü yeniden üretmek ve günün diliyle ortaya koymak mecburiyetindeyiz. Bir ülkenin gücü, sadece ekonomisinin büyük olması değildir. Ülkelerin en önemli güçlerinden birisi kültür ve medeniyet değerlerinin kuvveti ve milletin bundan ne kadar güç aldığıdır.

 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...