Kocaeli'de veliler anaokulundan şikâyetçi oldu

Düzenleyen:
Kocaeli'de veliler anaokulundan şikâyetçi oldu

YAŞAM Haberleri

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan özel bir anaokuluna çocuklarını kaydettiren veliler, dolandırıldıklarını iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Kocaeli'nin İzmit ilçesi Yahyakaptan Mahallesi'nde bulunan özel bir anaokuluna çocuklarını kaydettiren veliler, anaokulu öğretmeni S.S.'nin çocuklara şiddet uyguladığını iddia etti. Veliler aynı zamanda anaokulu sahibi F.Ç.'nin de ücretlerini peşin alıp daha sonrasında okulu kapatarak kendilerini dolandırdığını öne sürdü. Veliler anaokulu sahibinin kendilerinden sürekli para istediğini belirterek, “Anaokulu sahibi bize çeşitli sebepler sunarak para istiyordu. Bir keresinde kanser olduğunu söyleyerek de borç istemişti” dedi. 

Anaokuluna çocuklarını veren Yasemin Yenügün, Bahar Akman, Gürcan Karahan, Hülya Bilek başta olmak üzere velilerden 7'si, anaokulu sahibi tarafından dolandırıldıklarını ve çocukların şiddet gördüğünü ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Adliyede ifade sonrasın konuşan velilerden Yasemin Yenigün, “Eğitim veren anaokulu tüm velilerden peşin para toplayarak ortadan kayboldu. Kendisini aradığımızda da telefonlara da bakmıyor, hepimiz mağdur olduk. Biz bugün burada nitelikli dolandırıcılık ve öğretmen S.S.'nin çocuklarımızı darp ettiği gerekçesiyle şikayette bulunduk. Çocuklarımız korkutuldukları için kendilerinin dayak yediğini söyleyemiyordu. Onları okula kilitlemek ve ailelerini bir daha göstermemekle tehdit ediyorlarmış. Biz Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa, Milli Eğitim Bakanlığına ve bugün de savcılığa şikayet dilekçemizi verdik. Devletimizin bu konuda gerekli işlemleri yapmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

Anaokulunu sosyal medya üzerinden de paylaşan veliler, başka vatandaşların çocuklarının bu kreşe yazılmaması için uyarıda bulundular. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, “Anaokulun sahipleri bir sürü ailenin parasını alarak ortadan kayboldu. Önümüzdeki dönem de dahil olmak üzere birçok anne babayı ve evlatlarımızı mağdur etmiştir. Başka aileler kanmasın” ifadelerini kullandılar.  Anaokulu hakkında yapılan suçlamalar üzerine açıklama almak için aranan kreş yönetimine ise telefonlarını kapattıkları için ulaşılamadı. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...