Kurban parasını $’a yatırmışlar

Düzenleyen:
Kurban parasını $’a yatırmışlar

GÜNDEM Haberleri

Hain örgütün “kurban parası” diye topladığı paraları dövize çevirerek kurdan kazandıkları belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ’nün emniyet mahrem yapılanmasına yönelik hazırlanan iddianamede, 15 Temmuz sonrası örgütün Türkiye’deki kasasında toplamda 8 milyon 31 bin 723 dolar yani 26 milyon 183 bin TL bulunduğu belirtildi. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan FETÖ’nün emniyetteki mahrem yapılanmasına ilişkin iddianamede dikkat çeken ayrıntılar yer alıyor. FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından örgüt üyelerinde yüzde 70-75 gibi büyük bir oranda azalma olduğuna dikkat çekilen iddianamede, bu nedenle emniyet mahrem yapılanması gelir kaynaklarının azalmış olduğu bildirildi. İddianamede, darbe girişimi sonrasında örgüt gelirlerindeki azalmanın ticari yönden küçülmeye giderek örgüte ait şirketlerin tasfiye edildiği kaydedildi.
YENİ EMNİYET İMAMI
İddianamede 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ’nün emniyet mahrem imamının “Kadir” kod adlı Temel Alsancak olduğu ortaya çıktı. Bu kapsamda iddianamede yer alan bilgilere göre, örgütün hazırladığı 7 adet word belgesinde 15 Temmuz sonrası yapılan operasyonlar, tedbirler ve güvenlikle ilgili soru-cevap hazırladıkları belirtildi. Soruların şüpheli mahrem imam Ali Erken Alaç tarafından hazırlandığı ve emniyet imamı Temel Alsancak tarafından cevaplandığı kaydedildi. İddianamede, 15 Temmuz sonrası örgütün Türkiye’deki kasasında toplamda 8 milyon 31 bin 723 dolar yani 26 milyon 183 bin TL bulunduğu tespit edildi.
3 MİLYON TL AVUKAT PARASI
İddianamede örgütün 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ihraç edilen ve açığa alınan örgüt üyelerinin hukuki işlemlerini takip eden avukatlara ödenen paranın örgütün mahrem yapılanmasının büyük bir gider kalemi oluşturduğu aktarıldı. Bu kapsamda örgütün aylık olarak 2 milyon 734 bin TL avukat gideri ödediği tespit edildi.
KURBAN PARALARI KASAYA
İddianamede, örgütün kurban kesimi için FETÖ üyelerinden ve örgüt üyesi olmayan kişilerden topladıkları paralarla Kurban Bayramı’nda kurban kesmeyerek örgütün kasasına koydukları kaydedildi. Kasaya aktarılan paraların örgütün “gelir” diye belirterek bir tablo oluşturduğu bildirildi. Söz konusu tablolarda “gelmesi gereken” ve “gelen” başlıkları altında kurbanda toplanacak paraların önceden belirlenip, örgüt abilerine hedef nokta koydukları dikkat çekti.
İddianamede, FETÖ’nün örgüt elemanlarından kurban parası diye topladığı paraları dolara çevirdiği aktarıldı. Örgüt abilerinin “kurban paraları lise sekretaryası üzerinden takip edilecek. Gelen paraları dolara çevirelim” şeklinde talimat verdiği bildirilen iddianamede, bu sayede örgütün kurdan milyonlarca lira para kazandığı da ifade edildi. İddianamedeki bir ifadede ise şunlar yer aldı:
“Barbaros Bey’den aldıklarımla beraber emanet para olarak 6 milyon 33 bin 919 dolar var. Bunun güncel karşılığı 16 milyon 291 bin TL yapıyor. Yani kur farkından 1 milyon 291 bin TL kazancımız olmuş, bilginize.”
HİMMET İÇİN UYDURMA HİKÂYELER
İddianamede örgütün darbe girişimi sonrasında cezaevinde bulunan FETÖ elemanlarında çözülme olmaması için düzenledikleri himmet toplantılarında, himmet vermeye teşvik etmek için uydurma hikâyeler anlattıklarına dikkat çekildi. 
EMNİYET İMAMININ OFİS KİRASI HİMMETTEN
İddianamedeki tabloda, FETÖ’nün gideri olarak gösterilen örgütün Türkiye emniyet imamı olan Hamza Sevinç’in kullanmış olduğu ve himmet paralarının toplanıp muhafaza edildiği ofis için aylık 12 bin ila 14 bin 880 TL arasında para ödedikleri kaydedildi. Örgütün 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında tabanı bir arada tutmak için himmet toplama konusunda geri durduğu belirtildi. Bu kapsamda gizli tanık Garsonun SD kartından çıkan bilgilere göre, örgütün nasıl bir strateji izlediği şöyle anlatıldı:
“Tutuklu, gaygubet (firari), ihraçlar ve son süreçte uzaklaşanlar düşünüldüğünde alandaki mevcut öğrenci sayısı yüzde 25-30’lara düşmüştür. Bunların önemli bir bölümü de sanal iletişimini kapattıklarından ulaşılma zorluğu çekilmektedir. Şuan için önceliğimiz, insanlarla irtibat ve hizmet ortamında tutmak olduğundan himmet alma konusu çok gündeme getirilmemektedir.” 
 
Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...