İlk esere bakanlık desteği

Düzenleyen:
İlk esere bakanlık desteği

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Sinema ve tiyatro gibi sanat dallarına destekler veren Kültür ve Turizm Bakanlığı, edebiyat eserlerine de yeni teşvikler sağlayacak.

Sinema ve tiyatro gibi sanat dallarına destekler veren Kültür ve Turizm Bakanlığı, edebiyat eserlerine de yeni teşvikler sağlayacak. Bakanlıkça hazırlanan “Edebiyat Eserlerinin Desteklenmesi Hakkında Yönetmelik” Resmî Gazete’de yayımlandı. Yeni yönetmelikte birçok değişiklikler yer alıyor. Bakanlık artık yazarların ilk eserlerine de destek sağlayacak. Genç edebiyatçıların önünü açacak destekten faydalanmak isteyen yayıncıların, Telif Hakları ve Lisanslama Meslek Birliği veya Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği üyesi olması ve eserin dilinin de Türkçe olması gerekiyor. Destek başvurularında eserin “özgünlük” gibi bazı şartları taşıması da şart koşuluyor. Ayrıca yeni yönetmelikle destek başvuruları yazarlarca değil yayınevleri üzerinden gerçekleştirilecek ve sağlanan desteğin yüzde 35’i yazara ödenecek. Sağlanacak destek, eserlerin basılmasından sonra verilecek. Edebiyat eserleriyle alakalı başvurular ise daha önce yılda bir defa alınırken senede iki defaya çıkarıldı. Buna göre, yayımcılar her yıl şubat ve ağustos aylarında başvurularını gerçekleştirebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...