Talip Arışahin’den ‘Geniş Ufuklu Padişah’

Düzenleyen:
Talip Arışahin’den ‘Geniş Ufuklu Padişah’

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Araştırmacı yazar Talip Arışahin’in, Osmanlının “Geniş Ufuklu Padişahı”nı kaleme aldığı “Yavuz Sultan Selim” isimli kitap raflardaki yerini aldı.

Araştırmacı yazar Talip Arışahin’in, Osmanlının “Geniş Ufuklu Padişahı”nı kaleme aldığı “Yavuz Sultan Selim” isimli kitap raflardaki yerini aldı. Mihrabad Yayınlarından neşredilen eser, Osmanlı Devleti’nin en kudretli hükümdarlarından birinin hayatına odaklanıyor. Yazar, bu eserinde Sultan’ın doğumundan başlayarak çocukluğunu, delikanlılık yıllarını, aldığı eğitimi, hocalarını, şehzadelik dönemini, fiziki ve ruhi portresi ile birlikte sağlam kişiliğini anlatıyor. Sürekli “gaddar” bir şekilde lanse edilen Yavuz Sultan Selim’in okuma aşkı ve âlimlere verdiği öneme kitapta vurgu yapılıyor. Eser, ayrıca Padişah’ın şiirleriyle sanatkâr cihetini de ortaya koyuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...