İşte Başbakan Erdoğan'ın gizli köşesi

İşte Başbakan Erdoğan'ın gizli köşesi

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan'ın ailesiyle birlikte İzmir Hacılar Koyu'nda tatil yaptığı haberinin yayılması üzerine gözler adı hiç duyulmamış bu köye çevrildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ailesiyle birlikte İzmir Urla'ya bağlı Zeytineli Köyü'ne yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Hacılar Koyu'nda tatil yaptığı haberinin yayılması üzerine gözler adı hiç duyulmamış bu köye çevrildi. İşte Başbakan Erdoğan'ın gizli tatil köşesinin ayrıntıları… İzmir Urla'ya bağlı Zeytineli köyü… Urla çevresindeki tarihi ve turistik yerler ne kadar biliniyorsa Zeytineli nbsp; bir o kadar bilinmeyen bir köy. nbsp; İzmir ve Urla'da yaşayanların bile adını pek duymadığı, duysa da görmediği yalnız bir köy Zeytineli. nbsp; Çeşme – İzmir yolunun 6 kilometre güneyinde yer alan köye yerleşim yaklaşık 400 yıl önceye gidiyor. nbsp; Köyün şimdi bulunduğu yere Osmanlı döneminde iki aile yerleşir. Ve yerleşik hayat Zeytineli'nde böyle başlar. Ancak daha önce de Bizans döneminde yerleşim olduğu ile ilgili bilgiler de var. Zeytin ağaçları ve bir tarihi zeytinyağı işliği bulunan köy adını da zeytinden alıyor. Yaklaşık 10 yıl önce tarihi bölgede araştırma yapmaya başlayan nbsp; Ertan İplikçi, İzmirli Ortopedi Uzmanı nbsp; Doç. Dr. Levent Köstem ile yayınladıkları Urla-Zeytineli Köyü Zeytinyağı İşliği kitapçığında tarihi bölgeyi tüm detayları ile aktarıyor.
Urla'da Klozemania Kazı alanında bulunan Ertan İplikçi'ye telefonla ulaştık. Bölgeyi yıllardır santim santim inceleyen İplikçi, Zeytineli'ni nbsp; anlattı: "Bölgede çok sayıda tarihi zeytin ağaçları var. Ağaçlar sürekli kullanıldığı için de korunmuş. O dönemlerde, oradan su bulmak çok zor olduğu için ilginç bir yöntemle nbsp; su arıtıyorlar, kuyu açıyorlar. SİT alanı ancak tamamen de SİT değil. Göçebe yaşadıkları için birinci geçim kaynağı olarak hayvancılık yapıyorlardı. Zeytincilik ve küçükbaş hayvancılıkla geçimlerini sağlıyorlardı. Bademleri nbsp; hala çok lezzetli. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tatillerin geçirdiği koyun doğası çok güzel. Özellikle deniz… Denizi sakin, kuzey rüzgarını direk karşı taraftan alıyor. Üst kısımlarında bir sarnıç ve ağıl var. Yolun ilk girişi biraz bozuk olsa da asfaltlı bir yolu var. "
Kitabı yayınlayan Zeytinyağı Teknoloji Müzesi'nin kurucusu Doç. Dr. Levent Köstem de şu bilgileri paylaştı: "Urla Yarımadası'nın en güzel köylerinden biridir. En eski tarihi zeytin ağaçları burada bulunur. Ancak Zeytineli Urla'nın en geri kalmış, unutulmuş köylerinden biridir. Bu köyde 1870 yılında kurulduğu bilinen bir zeytinyağı işliği mevcut. Bir de kuyular bulunuyor. Eskiden sebil olsun diye köy çeşmesi gibi buraya da kuyu yaptırırlarmış. Onlarca kuyu var ve o kuyuların da ilginç hikayeleri… Biz SİT alanı olması için bir dönem mücadele ettik. Bunların korunmaya alınması gerek. Köy turistik ama çok da bilinmiyor. Başbakan'ın tatil yaptığı koyun ise muhteşem bir denizi var. Son yıllarda Başbakan Erdoğan tatilini burada geçirdiği için yolları, suyunu yenilediler. Yolda geçen hafta asfalt çalışması yapıldı.
Başbakan yıllardır tatilini burada yapıyor
Başbakan Erdoğan'ın , nbsp; 20-30 yıldır her sene Temmuz ayında hatta iki kez bu cennet gibi koyda tatil yaptığı, burada misafirhane gibi ailece kullandıkları evde kaldığı bilgisine ise hurriyet.com.tr ulaştı. nbsp; Koyda evi olanlara yakın bir isim, Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Belediye Başkanı olduğu dönemden bu yana bu misafirhanenin bulunduğunu söyledi. Koyda 7-8 ailenin daha evi bulunduğunu ve hepsinin nbsp; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dava, yol arkadaşlarına ait olduğunu kaydetti. nbsp; Başbakan Erdoğan'ın ailesi ve aynı zamanda komşusu olan yol arkadaşlarıyla birlikte buradaki evde dinlendiğini ifade etti.
Köy tarihi eskilere dayanıyor
Başbakan Erdoğan'ın konakladığı bölge adeta doğal kamuflaja sahip. Duru denizi, gürültüden, kalabalıktan uzak tam bir doğal yaşam sürülebilecek ıssız bir koy. Zeytin ve badem ağaçları kadar balığı da bol ve lezzetli. Özellikle oltayla lidaki ve çipura avlamak mümkün. nbsp; Gözlerden ırak ve bilmeyenlerin burayı bulması çok zor. Kuytu denizi sayesinde denize girenler etraftan görülemiyor. Bir dönem denizin içine yapılan bölmelerin o günlerde, yasaya aykırı olduğu için kaymakamlık kararıyla yıktırıldığı da söylenenler arasında. nbsp; Osmanlı banyo tarzı, denize kurulan kullanım alanları günümüzde ise yeniden mevcut. Hacılar Koyu'nun adı aslında Sarpdere koyuymuş. Ancak nbsp; 20-30 yıldır, Hacılar Koyu olarak yöre halkı tarafından adlandırılır olmuş.
Cezaevinden çıktıktan sonra da gelmişti
Koy, nbsp; aslında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bundan önce birkaç kez yaptığı tatillerle de gündeme gelmişti. Başbakan Erdoğan, nbsp; dava arkadaşı, kadim dostu Kadir Boyacı ve kardeşlerinin de evinin bulunduğu koya 2010 yazında da yine bir Temmuz ayında gelmiş bu tatil de basına yansımıştı. Yoldan hiçbir şekilde görülmeyen ve iki tarafı da dağla çevrili özel koyda denize giren, dinlenen Başbakan Erdoğan'ın, tatili sırasında Zeytineli köyündeki vatandaşlarla nbsp; sohbet ettiği, ormana giren keçiler yüzünden ceza yazılan köylülerin şikayeti üzerine Orman Bakanlığı'nı arayarak konuyla ilgilenmelerini istediği öğrenilmiş ve o dönem yansıyan haberlerde nbsp; Başbakan Erdoğan'ın cezaevinden çıktıktan sonra da hemen nbsp; aynı koya gelerek dinlendiği konuşulmuştu.
En yakın arkadaşıydı geçen yıl hayatını kaybetmişti
Başbakan'ın konakladığı söylenen evin sahipleri Boyacı ailesi de yine Erdoğan'ın dava arkadaşı. nbsp; Ancak; nbsp; Milli Görüş camiasının tanınmış ismi Kadir Boyacı'nın geçen sene 5 Temmuz'da kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetmesi üzerine Başbakan Erdoğan büyük üzüntü yaşamıştı . nbsp; Kadir Boyacı kardeşleri Hamdi ve Hayri ile ticaret yapıyordu. Boyacı ailesinin en küçüğüydü.

nbsp;

İşte Başbakan Erdoğan'ın gizli köşesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...