İlhan Cavcav'ın Fener üzüntüsü

/ Kaynak: AA
İlhan Cavcav'ın Fener üzüntüsü

SPOR Haberleri  / AA

İlhan Cavcav, yabancı kontenjanıyla ilgili aldıkları karara Fenerbahçe'nin imza atmamasını bütün kulüpler adına üzüntüyle karşıladığını söyledi.

Kulüpler Birliği Vakfı Onursal Başkanı İlhan Cavcav, nbsp;Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetiminin, yabancı oyuncu kontenjanıyla ilgili nbsp;kararını tekrar gözden geçirmesini istediklerini söyledi. nbsp;Vakfın, Esentepe'deki merkez ofisinde yaptığı toplantı sona erdi. nbsp;Toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan vakfın onursal başkanı ve nbsp;Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Fenerbahçe ve Kardemir Karabükspor'un nbsp;yöneticilerinin toplantıya katılamadığını belirtti. nbsp;Bazı kulüplerde yönetim değişiklikleri olduğunu ve eski Kulüpler nbsp;Birliği Vakfı Başkanı Halil Ünal'ın Eskişehirspor Kulübü'nün genel kurulunda nbsp;başkanlığa seçilemediği için görevi bıraktığını hatırlatan Cavcav, "Vakfın nbsp;onursal başkanı olarak bütün kulüplerimize haber verdim. Yapmış olduğumuz nbsp;toplantıda 17 Temmuz'da Ankara'da yeni yönetimimizi seçme kararı aldık" dedi. nbsp;TFF'nin yabancı oyuncu kontenjanıyla ilgili aldığı 6+0+4 kararını nbsp;değiştirmesini arzu ettiklerini anlatan Cavcav, "Seçtiğimiz federasyonun çok nbsp;değerli başkanı ve yönetiminden, bu kararı tekrar gözden geçirmesini istiyoruz. nbsp;Yıldırım Demirören kardeşimiz yarın bir toplantı yapacağını Galatasaray Kulübü nbsp;İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan'a iletmiş. TFF'nin yarın vereceği kararı, nbsp;kulüplerimizin görüşü çerçevesinde bir defa daha düşünerek almasını bekliyoruz."
"Kararın değişmesi 17 kulübün arzusu"
Cavcav, Fenerbahçe dışındaki 17 kulübün yabancı oyuncu kontenjanıyla nbsp;ilgili alınan kararın değiştirilmesini istediğini belirterek, TFF'nin de bu nbsp;doğrultuda karar almasını arzu ettiklerini söyledi. nbsp;TFF yönetimini kendilerinin seçtiğini vurgulayan Cavcav, şunları nbsp;kaydetti: nbsp;"Bu federasyonu biz seçtik. Dolaysıyla falan kulübün arzusu değil, bu nbsp;istek umumi olarak 17 kulübün temennisiydi. Bizim bu hususta ricamız, bu nbsp;kararlarını bir defa gözden geçirmeleri. 'Bu kararı değiştirmeyiz' gibi bir nbsp;tutumun içine girerlerse o zaman da 17 Temmuz'da yapacağımız toplantıda ne gibi nbsp;kararlar alırız, bunu söylemek mümkün değil. TFF'den bir arzumuz da altyapı nbsp;konusunda kulüpleri teşvik etmeleri." nbsp;Fenerbahçe Kulübü'nün yabancı kontenjanıyla ilgili tutumuna üzüldüğünü nbsp;dile getiren Cavcav, "17 kulüp, kararın değişmesi için imza attı. Fenerbahçemiz, nbsp;Türkiye'nin büyük kulüplerinden birisi. Ben şahsen bu dilekçeye imza atmamalarını nbsp;üzüntüyle karşılıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...