Erdoğan: İstihbarat yoksa devlet kaybeder

Düzenleyen:
Erdoğan: İstihbarat yoksa devlet kaybeder

POLİTİKA Haberleri

“Devletin başı, istihbaratta en önemli bilgileri alması gerekir. Büyük devletlere bakalım hepsinde istihbaratlar direkt kime bağlıdır, devletin başına.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığındaki 3. Yılı” dolayısıyla televizyonların ortak yayınına katıldı. Aile hayatından siyasete kadar çeşitli konulara ilişkin soruları cevaplandıran Erdoğan özetle şunları söyledi:
∂ (MİT’te yeni yapılanma): Devletin başı, istihbaratta en önemli bilgileri, dokümanları alması gereken değil midir? Eğer istihbaratın başı, devletin başına birinci derecede bağlı olmazsa hareket kabiliyetini bu devlet kaybeder. Devletin hareket kabiliyetini kaybetmemesi için birinci dereceden istihbarat bize gelsin ki biz de adımları buna göre atalım. Büyük devletlere bakalım hepsinde istihbaratlar direkt kime bağlıdır, devletin başına.
∂ (Onlar ‘bira’ biz ‘tek bayrak’ dedik): Malazgirt’te, 50 bini aşkın genç vardı. Bu gençler oraya bir aşkla, heyecanla geldiler. Ama onlar, bir grup Çanakkale’ye gidenler gibi değildi. Onlar farklıydılar. O Çanakkale’ye ‘Adalet istiyoruz.’ diye gidenler maalesef şehit mezarlıklarının olduğu yerlerde, onlar kimisi votka mı içersiniz, kimisi şarap mı, kimisi bira mı?.. Bunu konuşurken, bizim gençliğimiz orada sadece ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ dedi.
∂ (Milletvekiline ‘özel mahkeme’ iddiası): KHK’lar ihtiyaçtan doğan atılmış adımlardır. Şu anda söz konusu  milletvekilleri ile alakalı konularda bizim hızla mesafe almamız lazım. Ana muhalefet suyu bulandırıyor.
∂ (Katar krizi): Artık Körfez’de bu sıkıntının bitmesi gerekiyor. Dilerim, (Suudi Arabistan Kralı Selman) bu Kurban Bayramı arefesinde böyle bir adımı atmış olur.
∂ (Arakan’da Müslümanlara yönelik saldırılar): Maalesef dünya Myanmar’a kör ve sağır. Duymuyor ve görmüyor. Bu konuyu başta BM olmak üzere uluslararası kurumlarda dile getireceğiz.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...