Boz-yap tahtası

Düzenleyen:
Boz-yap tahtası

SPOR Haberleri

“Oğuzhan Özyakup neden çağrılmadı, kaleci Cenk Gönen neden davet aldı?” derken Lucescu ve kurmayları “Pardon” dedi, Beşiktaşlı Oğuzhan Özyakup’u kadroya dâhil etti

Dünya Kupası elemelerinde cumartesi Ukrayna, salı günü de Hırvatistan ile çok önemli maça çıkacağız. İkisi de “final” özelliğinde. Aday kadromuz cuma günü açıklandı. Ancak açıklama sonrası kafalarda çok soru ve millî takımın yeni hocası Mircea Lucescu’nun tercihlerine tepki vardı. Çünkü 27 kişilik aday kadrodaki kriterler bir futbolcuya uyuyor, diğerine uymuyordu... Oysa Lucescu işe erken soyunup yerinden gözlemi tercih ederek birçok maçı canlı izlemiş performansları yerinden görmüştü. Gerçi yabancılar arasında yerli isimleri seçmeye çalışması sistemsel bir sorundu ama... Sonuç olarak aday kadroda dikkat çeken noktalara dönersek...
> Ne oldu değerlere!
37 yaşındaki Emre Belözoğlu’nun 3 yıl sonra tekrar davet alması bekleniyordu ve zaten yolu da yapılmıştı. Bu normal karşılandı. Ancak kalitesi tartışılmayan Emre’nin boşluğunu dolduramamamız Türk futbolu adına acı verici bir realiteydi. Arda Turan konusuna gelirsek... Neresinden baksanız yıkıcı ve yaralayıcı. Saldırıyı mı, küfürleri mi, özür dilememeyi mi, bir daha olsa bir daha yapmayı mı ve sonrasında TFF’nin bir şey yokmuş gibi bir daha çağırmasını mı? Tabii ki futbolcu kazanılması önemli ama ya “değerler!” Fatih Terim döneminin yıkılan ve yeni inşaatı, projesi silbaştan oldu ve yerine şimdilik Mircea Lucescu binası dikildi. 
> Pardon filmi gibi
Sıcak gelişme ise komedi gibi. Beşiktaşlı Oğuzhan Özyakup sürpriz bir şekilde davet edilmedi. Oysa Oğuzhan Lucescu’nun kendisine “Kampta görüşürüz” dediğini söylemişti. Hatta dün Lucescu’nun yardımcısı Tayfur Havutçu’nun “Taktik gereği almadık, sonrasında tekrar çağıracağız” açıklaması vardı. Ne ilginçtir ki öğle saatlerinde Oğuzhan Özyakup’un kadroda alındığı TFF’nin sitesinde yer aldı. Ne değişti? Taktik mi? Yoksa Oğuzhan aday kadro açıklanırken unutuldu mu? Ne oldu da geri adım atıldı? Hadi kaleci Serkan Kırıntılı’ın çağrılması Harun Tekin’in sakatlığını bağlıydı ama Oğuzhan Özyakup olayında ne oldu? Var mı açıklayabilecek bir kurum ve yetkili?..
Cenk Gönen nerede izlendi?
Mircea Lucescu’nun kadro tercihini performansa dayalı mı yoksa kartvizite mi bakarak yaptığı cevap arayan önemli sorulardan. Arda Turan ve Emre Mor’un futbol kalitesi biliniyor ancak Onur Kıvrak gibi hazır bir kaleci varken Malaga’ya giden, henüz resmî maçı olmayan Cenk Gönen’in millî takıma çağırılması kafaları karıştırmaya devam ediyor. 
Hakem değişti
Millî Takım’da biz aday kadroda değişimlere giderken FIFA da hakem değiştirdi. 5 Eylül Salı günü Hırvatistan ile Eskişehir’de yapacağımız maça daha önce İngiltere Futbol Federasyonundan Martin Atkinson’ın atanmıştı. Ancak dün Macaristan Futbol Federasyonundan Viktor Kassai verildi.

Boz-yap tahtası

Luce siftah yaptı
2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri’nde Ukrayna ve Hırvatistan ile oynayacağı karşılaşmalar için İstanbul’da kampa giren A Millî Futbol Takımı, teknik direktör Mircea Lucescu nezaretindeki ilk çalışmasını yaptı. TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde yapılan ve neşeli geçen antrenman 1 saat 15 dakika sürdü. Çalışmada Arda Turan ve Oğuzhan’ın da yüzünün güldüğü dikkatlerden kaçmadı. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...