Kjaer'den daha iyisi

Düzenleyen:
Kjaer'den daha iyisi

SPOR Haberleri

Pas yüzdesi hayli yüksek, top çalma ve kapmada çok başarılı ve geriden oyun kurabiliyor. Luis Neto, sadece hava topu konusunda Simon Kjaer’in gerisinde

> Uğur Aktan
Fenerbahçe’nin yeni stoperi Luis Neto, sarı-lacivertli takımın savunma hattında Simon Kjaer’in satılmasıyla doğan boşluğu doldurmaya hazırlanırken, Fenerbahçeli taraftarları da şimdiden heyecanlandırdı. Portekiz’in en büyük kulüpleri Porto, Benfica ve Sporting Lizbon’da oynamadan önce 2012-2013 sezonunun başında Serie A takımlarından Siena’ya transfer oldu. Burada yarım sezonda oynadığı futbolla Zenit’in o dönemki İtalyan teknik adamı Luciano Spalletti’nin dikkatini çekti ve devre arasında Rus ekibinin yolunu tuttu. Zenit’te kısa sürede kendisini kabul ettiren ve Fenerbahçe’nin Zenit’ten transfer ettiği bir başka Portekizli stoperi Bruno Alves ile uyumu göz kamaştırdı.
> Pepe’nin partneri
Neto, Alves’in Fenerbahçe’nin yolunu tutmasının ardından bu kez Arjantinli stoperi Ezequiel Garay’ın partneri oldu. 2014-2015 sezonunda Portekizli menajer Andre Villas Boas yönetiminde şampiyonluk yaşayan Neto, takımının en önemli oyuncularından biriydi. Yüksek pas yüzdesi ve bir stoper için son derece iyi olan saha görüşüyle bulunduğu takımın savunmadan topla çıkmasına büyük katkıda bulunan Neto, bu özelliğiyle Kjaer’den iyi görünse de sertlik konusunda ise Danimarkalı’nın gerisinde. Savunmacıların açısından önemli olan istikrarı da artısı. Neto, en son Rusya’da düzenlenen 2017 Konfederasyonlar Kupası’nda Beşiktaşlı Pepe ile birlikte Portekiz savunmasının tandemini oluşturmuştu.
 
 
Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...