Teröristler, şehit ettikleri Aziz Hoca'nın evini yaktı

Teröristler, şehit ettikleri Aziz Hoca'nın evini yaktı

GÜNDEM Haberleri

PKK 3 yıl önce 'çocukların dağa çıkışını engelliyor' diye sabah namazı şehit ettiği İmam Aziz Tan'ın evini dün gece yaktırdı.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde yaşanan karakoıl baskını sırasında bir kişinin ölmesini protesto için Hakkari'de düzenlenen gösterilerde bir ev yakıldı. Yakılan evin, geçtiğimiz yıllarda "Çocukların dağa çıkışını engelliyor" diye sabah namazı çıkışı şehit edilen İmam Aziz Tan'ın evi olduğu ortaya çıktı. Hakkari'deki gösterilerde polis dağılın uyarısına rağmen dağılmayan göstericiler tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz ile dağıtıldı. Ara sokaklara dağılan gruplar olay çıkarmaya devam etti. Bir grup gösterici, Nil Derneği adı altında Hakkari Valiliği'nin Sodes projesi kapsamında, "Hakkari kültüründe kadın yenilendi" projesiyle kadınlara yönelik okuma yazma kursu, masa tesisi, gidar, bağlama kursularını veren 3 katlı dernek binasını ateşe verdi. PKK yanlısı göstericilerin yaktığı Nil Derneği binasının, PKK tarafından 3 yıl önce sabah namazı çıkışı şehit edilen Hacı Sait Camii İmamı Aziz Tan'ın ailesi tarafından bağışlanan evi olduğu ortaya çıktı. PKK, çocukların dağa çıkmamaları konusunda çaba gösteren ve bu konuda çok da başarılı olan İmam Aziz Tan'ı önce tehdit etmiş ancak Aziz Hoca'yı yolundan döndüremeyince de şehit etmişti. (Star)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...