'Futbol Federasyonu tarihi bir karar verecek'

'Futbol Federasyonu tarihi bir karar verecek'

SPOR Haberleri

Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Türk futbolu için bugün tarihi bir karar vereceğini söyledi.

Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Türk futbolu için bugün tarihi bir karar vereceğini söyledi. Galatasaray İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, Kulüpler Birliği toplantısının ardından, yabancı kuralının gözden geçirilmesi gerektiğini vurgularken Avrupa Birliği üyesi futbolcuların Türk statüsünde oynaması gerektiğini kaydetti.
"Yabancı kuralı gözden geçirilmeli"
Kulüpler Birliği Vakfı'nın Esentepe'deki merkez ofisinde yaptığı toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arıboğan, TFF'nin yabancı oyuncu kontenjanı (6+0+4) kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Arıboğan, Türkiye'yi futbolda AB üyesi haline getirmek istediklerini vurgulayarak, "Türk futbolunun geleceği için federasyonumuzdan anlayış bekliyoruz. Kendileri bunun ışığını bize gösterdiler. Son haftalardaki görüşmelerde açıkçası bu işareti verdiler. Tahmin ediyorum bugün tarihi bir karar verecekler. Türk futbolunun uluslararası rekabet konusunda özellikle futbolda, global bir ülke olmaya mı devam edeceğiz yoksa yerel mi kalacağız, bu noktada bu karar çok kritik. Futbol Federasyonu yönetiminden, Türk futbolunun geleceği için kararlarını gözden geçirmelerini ve gerekli esnekliği göstermelerini bekliyorum." dedi.
Lutfi Arıboğan, toplantıda iki konu üzerinde konuştuklarını aktararak, "Rekabetçi ortamda genç yıldızların yetişmesi konusunda federasyonumuzun kararını gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda onların en büyük desteği de AB üyesi ülke oyuncularının Türkiye'de Türk vatandaşı gibi sayılması" ifadelerini kullandı.
"TERS BİR KARAR CİDDİ BİR OLUMSUZLUKTUR"
TFF'den yabancı sayısı konusunda değişiklik yapmasını beklediklerini, aksi durumda çok ciddi bir olumsuzluk oluşacağını savunan Arıboğan, "Federasyonun, futbolun hizmetinde olduğu için ters bir karar vereceğini düşünmüyorum. Ters bir karar ciddi bir olumsuzluktur. Gerekli esnekliği göstereceklerdir. Konu kulüplerimizin bütçeleri, bütçelerin yanlış sarf edilmemesi. Korumacı yöntemlerle hiçbir sektörün gelişmediğini Türkiye geçmişte yaşadı. Türkiye, gelişmelerin en büyüğünü son yıllarda yaşadığımız rekabetçi ortamda gösterdi. Futbolda da öyle olmalı" diye konuştu.
Fenerbahçe Kulübü'nün kararın değişmesine karşı çıktığının hatırlatılması üzerine Arıboğan, "Fenerbahçe toplantıda yoktu. Bunun yorumunu Fenerbahçe Kulübü yapacaktır" dedi.
Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın, Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığı için Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ı destekleyeceği iddialarıyla ilgili soru üzerine Arıboğan, "Bunlar nerede konuşuluyor bilmiyorum ama kulüpler içinde isim konuşulmuyor" diyerek sözlerini tamamladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...