Galatasaray transferde bir bomba daha patlattı

Düzenleyen:
Galatasaray transferde bir bomba daha patlattı

SPOR Haberleri

Eski göz ağrısı Denayer’i takıma kazandıran sarı-kırmızılılar, uzun süredir beklenen Juventuslu yıldızı da kadrosuna kattı

BURHAN CAN TERZİ

Bu sezon takımı neredeyse baştan aşağı yenileyen Galatasaray, stoper Denayer’den sonra sol bek transferinde de mutlu sona ulaştı. Kwadwo Asamoah’la uzun süre önce anlaşan, kulübü Juventus’la da pazarlıkları sürdüren sarı-kırmızılılar, pürüzleri de ortadan kaldırıp transferi bitirmeyi başardı. 28 yaşındaki sol bekle sezonluk 2,5 milyon avro maaş üzerinden 4 yıllığına anlaşma sağlayan sarı-kırmızılılar İtalyanlara da ilk etapta 4,7 milyon avro ödeyecek. Görüşmeler sürecinde Juventus bir ara 9 milyon avorya kadar çıksa da son dönemde 5 milyon avro seviyesine çekilmişti. Bonuslarla da Galatasaray’ın Asamoah’un bonservisi için harcayacağı paranın 5 milyon avroyu bulması bekleniyor.  Eski Juventuslu olan Tudor’un, Asamoah’ın transferi için İtalyan kulübünün hocası Allegri ile telefon görüşmesi yaptığı iddia edilmişti. 

> Antalya’da sahne alacak
Galatasaray formasını sırtına geçirmek için artık saatleri sayan Asamoah, yaklaşık 1 aydır da Türkiye ve İstanbul hakkında bilgi ediniyordu. 28 yaşındaki orta saha oyuncusunun birkaç gün içerisinde İstanbul’a gelip resmi sözleşme imzalaması bekleniyor. Ganalı sol bekin de gelişiyle Galatasaray’da teknik direktör Igor Tudor’un takım şablonundaki bütün parçalar tamamlanmış olacak. Öte yandan fiziksel durumu son derece iyi olan Asamoah’ın 10 Eylül’de oynanacak Antalya maçında da sahne alması bekleniyor. Divan Kurulu üyesi Sami Çölgeçen, Asamoah transferini Twitter hesabından duyururken “Çok bekledik, çok uğraştık. Bizim de bayram hediyemiz böyle olsun. Şimdi top sizde” diyerek taraftara seslendi. 

G.Saray için her şeyi yaptım
Galatasaray’ın Manchester City’den yeniden kiraladığı Jason Denayer, GS TV’ye konuştu. Belçikalı stoper transfer sürecinde yaşadıkları zorlukları anlatırken, “Buraya dönmek 2 senemi aldı. Manchester City beni farklı takımlara kiralamak istedi. Fakat buna karşı çıktım ve Galatasaray’a dönmek için elimden gelen her şeyi yaptım ve şu anda buradayım” dedi. Galatasaray’da neden bu kadar oynamayı çok istediği sorulan Belçikalı, “Burada bana çok fazla yardım ettiler. Saha içinde olsun, saha dışında olsun… Ben burada kendimi evimde gibi hissettim” cevabını verdi. 

>Tarık’a yol göründü
Öte yandan Denayer transferi sadece stoper bölgesinin güçlenmesini değil, Tudor’un hamle şansını da güçlendirdi. Sağ bek bölgesinde de görev yapabilen Belçikalı futbolcu, o mevki için de Mariano’ya alternatif oluşturdu. Bu sebeple de zaten Florya’daki geleceği pamuk ipliğine bağlı olan Tarık Çamdal’ın gönderilmesi için kesin emir verildi. Yıllık en az 1,5 milyon avro yükü olan Tarık’ın şu aşamada en azından kiralanması isteniyor. Takım içi forma rekabetinde sol bekte de benzer bir durum yaşanacak. 3 maçtır formuyla göz dolduran Linnes de Asamoah ile formayı kapmak için yarışacak. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...