PKK'ya Ağustos'ta da ağır darbe

Düzenleyen:
PKK'ya Ağustos'ta da ağır darbe

GÜNDEM Haberleri

Siviller ve çocukları bile hedef alan hain terör örgütü PKK'ya yönelik başarılı operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) personeli başta olmak üzere tüm güvenlik güçleri, ülkenin barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen, çocuk, genç ve yaşlı ayırt etmeksizin saldırılar düzenleyen terör örgütü PKK mensuplarına karşı kararlı mücadelesini sürdürüyor.

PKK'ya Ağustos'ta da ağır darbe

MÜCADELE KARARLILIKLA DEVAM EDİYOR

Şehir merkezi ya da kırsal demeden gece gündüz PKK'lı teröristlerin peşini bırakmayan, haftalarca arazide kalan güvenlik güçleri, örgüte yönelik yaz ayında da yoğun operasyonlar gerçekleştirdi. Kış ve bahar aylarında kırsalı PKK'ya dar eden güvenlik güçleri, yaz döneminde de kararlılıkla yürütülen operasyonlarla bölücü terör örgütü PKK'ya ağır darbe indirdi.

PKK'ya Ağustos'ta da ağır darbe

176 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Terör örgütü PKK mensuplarının 1-31 Ağustos'taki saldırılarında 13 güvenlik görevlisi şehit oldu. Öğrenci, muhtar ve işçilerin de aralarında bulunduğu 6 sivilin yaşamını yitirdiği bu saldırılarda, bir çocuk yaralandı. Operasyon ve terör saldırılarında yaralanan 24 güvenlik görevlisi tedavi altına alındı.

Güvenlik güçleri, ülkenin barış ve huzuruna yönelik hain saldırılar düzenleyen terör örgütü PKK'ya yurt içi ve dışında hava ve kara operasyonlarıyla karşılık verdi. Ağustos ayında yurt içi ve dışındaki operasyonlarda 176 terörist etkisiz hale getirildi.

PKK'ya Ağustos'ta da ağır darbe

35 SIĞINAK VE BARINAK İMHA EDİLDİ

Terör örgütü PKK açısından barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullanılması sebebiyle önemli olan başta Hakkari, Şırnak, Mardin, Diyarbakır ve Siirt olmak üzere yurt genelindeki çeşitli bölgeleri teröristlerden temizlemek ve örgüt mensuplarının yeniden toparlanmasını önlemek amacıyla başlatılan operasyonlara aralıksız devam ediliyor.

Güvenlik güçlerince ülke genelinde ağustos ayının ilk 24 gününde düzenlenen operasyonlarda, 62 piyade tüfeği, 4 makineli tüfek, 4 keskin nişancı tüfeği, bir roketatar, 2 AT-4 güdümlü tanksavar silahı, 5 av tüfeği, 3 tabanca ele geçirildi. Ayrıca, 2 bin 920 kilogram amonyum nitrat, 50 el bombası, 6 bin 659 hafif silah mühimmatı, 2 antitank mayını, bin 814 adet uçaksavar mühimmatı ile yaşamsal malzemeler de bulundu. Operasyonlarda 62 el yapımı patlayıcı imha edilirken, teröristler tarafından kullanılan 35 sığınak, barınak, mağara ve depo da kullanılamaz hale getirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...