Boyun eğmeyeni yargılıyor!

Düzenleyen:
Boyun eğmeyeni yargılıyor!

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’den tutuklu Almanları bırakmasını isteyen Berlin yönetimi, casus olduğu gerekçesiyle geçtiğimiz yıl tutukladığı bir Türk’ü 10 ay sonra yargılamaya başlıyor.

Ünsal Ergel ANKARA - Alman İstihbaratı BND ile çalışan FETÖ’nün bölücü terör örgütü PKK ile koordineli ederek yönettiği kumpas ile tutuklanan Mehmet F.S’nin davası başlıyor. Casusluk iddiasıyla Hamburg’da 7 Eylül 2017’de başlayacak davada Federal Savcılık “Gazetecilik kimliği ile Almanya’daki Kürtler hakkında bilgi toplamak ve MİT adına 30 bin avro karşılığı casusluk yapmak” suçlamasında bulunuyor. Hansa şehri mahkemesi yetkilileri hafta içi yaptıkları açıklamada, Mehmet F. S’nin, nerede kaldığı, kimlerle temasa geçtiği ve ne türlü siyasi faaliyetlerde bulunduğunu araştırdığını ifade etti. Örgütlerin kumpasıyla 15 Aralık 2016’den beri hapiste bulunan Mehmet F. S’nin, iddianamede 2013 yılından beri MİT adına çalıştığı 2015 sonbaharında, Almanya’daki PKK’nın siyasi uzantısının başında bulunan kişi ve ailesinin takip ettiği iddia ediliyor. Merkezi Karlsruhe’de bulunan Federal Başsavcılık, hazırladığı iddianamede Mehmet F. S’nin bölücü terör örgütünün Avrupa’daki uzantısı Kongra-Gel’in başkanı Remzi Kartal ve KCD-E’nin başkanı Yüksel Koç’a suikast planladığı bunun için istihbarat topladığı öne sürülüyor. 
Bu arada Almanya’da omuz omuza çalışan iki terör örgütü FETÖ ve PKK, Mehmet F. S’nin davası için kendilerine yakın medya üzerinden propaganda yapıyor. Bu propagandalarda Mehmet F. S’nin MİT’e çalıştığını itiraf ettiği, suikast hazırlığında olduğu da yönünde haberler yapılıyor. Bazı yayın organlarında ise iddialar üzerine Ukrayna’dan Almanya’ya gelerek teslim olan Mehmet F. S.’nin özellikle teslim olduğunu ve savunma stratejinin MİT tarafından belirlendiği şeklinde komplo teorileri üretiliyor. Almanya’da halen Mehmet F. S. gibi 20’den fazla kişi FETÖ ve PKK’nın yönlendirmesiyle MİT’e çalıştığı iddiasıyla tutuklu olarak yargılanıyor. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...