Osmanlı Hanedanı'nın son sultanı

/ Kaynak: İHA
Osmanlı Hanedanı'nın son sultanı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Osmanlı Hanedanı'nın "sultan" unvanıyla anılan hayattaki 15 kadın üyesinden biri olan Nilhan?Sultan'ın, Hanzade ismi verilen kızı oldu.

nbsp;Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın 6. kuşaktan bir torunu dünyaya geldi. nbsp;Osmanlı Hanedanı'nın "sultan" unvanı ile anılan hayattaki 15 kadın üyesinden biri olan Nilhan Sultan'ın bebeğine "Hanzade" ismi verildi. Nilhan Osmanoğlu ile Mehmet Behlül Vatansever, geçtiğimiz eylül ayında evlenmişti. Çiftin düğünü, gelinin 5. kuşaktan dedesi olan Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın tahttan indirildikten sonra mecburi ikamete tabi tutulduğu ve hayatının son zamanlarını geçirdiği Beylerbeyi Sarayı'nda gerçekleştirilmişti. Önceki akşam Medical Park Bahçelievler Hastanesi'nde dünyaya gelen Hanzade Vatansever Hanımsultanla birlikte hayattaki sultan kızlarının sayısı 14'e çıktı. En yaşlı hanımsultan ise Beyrut'ta yaşayan 1918 İstanbul doğumlu Bilun Hanımsultan.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...