Türkiye Sırbistan'ı salladı, yenemedi

Düzenleyen:
Türkiye Sırbistan'ı salladı, yenemedi

SPOR Haberleri

Millîler 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası’ndaki 3. maçında güçlü rakibini çok zorladı. Bogdanovic liderliğindeki Sırbistan’ı sonuna kadar kovalayan ekibimizin oyunu takdir topladı

A Millî Basketbol Takımımız, EuroBasket 2017’deki üçüncü maçında Ülker Sports Arena’da misafir ettiği Sırbistan’a 80-74 mağlup oldu. Karşılaşmaya hücumda oldukça tutuk başlayan temsilcimiz, Sırbistan’ın tecrübeli oyun kurucusu Jovic’i durdurmakta zorlanınca, ilk üç dakika 5-3’lük Sırbistan üstünlüğüyle geçildi. Çeyreğin kalan bölümünde pota altındaki kadro kalitesini iyi kullanan Sırbistan, hızlı hücumların da etkisiyle ilk çeyreği 21-13 önde tamamladı. İkinci çeyreğe de iyi başlayan Sırbistan, Marjanovic’in serbest atışlarıyla 08:28 kala farkı 14 sayıya kadar çıkardı: 27-13. Kalan bölümde Melih Mahmutoğlu’nun üst üste iki üçlüğüyle rüzgarı arkasına alan millîler, 12-0’lık seriyle farkı iki sayıya kadar indirdi ama tecrübesini kullanan Sırbistan ilk yarıyı 5 sayılık avantajla tamamladı: 36-31. 
>Bogdan devreye girince
İkinci yarıya ilk iki çeyreğin suskun ismi Bogdan Bogdanovic’in sayılarıyla başlayan Sırbistan savunmasını da serleştirerek 12 Dev Adam’a kolay sayı imkanı tanımadı. Dış şutlara zorlanan Ufuk Sarıca’nın öğrencileri bu atışlarda da başarılı olamayınca son çeyreğe Sırbistan üstünlüğüyle girildi: 53-45. Bu periyoda Kenan Sipahi’nin üçlüğüyle başlayan millîler, Melih ve Cedi Osman’ın da skora katkı vermesiyle bitime 6 dakika 18 saniye kala 3-0’ın ardından ilk defa öne geçti: 57-59. Kalan bölümde Bogdanovic’in üst üste 10 sayısıyla yeniden maçın kontrolünü eline alan Sırbistan, önde olmasının da verdiği rahatlıkla dış şutlarda yüksek yüzdeyle oynayınca sahadan 80-74’lük galibiyetle ayrıldı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...