ABD, PKK/PYD'ye silahları gece taşıyor

Düzenleyen:
ABD, PKK/PYD'ye silahları gece taşıyor

DÜNYA Haberleri

Terör örgütü DEAŞ'la mücadeleyi gerekçe gösteren ABD, Suriye'deki bir başka terör örgütü PKK/PYD'ye askerî yardımı sürüyor.

Haseke'deki AA muhabirinin paylaştığı bilgilere göre; önceki gün askeri yardım da taşıyan 70 tır, Irak sınırındaki Simelka kapısından gündüz saaterinde geçerek örgütün kontrolündeki kente girdi.

Haseke'ye gelen konvoyda, tırların açık kasalarına yüklü, brandalarla örtülmüş ancak kenarları ve arkalarından kısmen görülen askerî araçlar bulunduğu dikkati çekti.

30 ARACIN 21'İ GÖRÜNTÜLENDİ

Tırların üzerindeki toplam 30 askerî aracın 21'i AA muhabiri tarafından görüntülendi.

Akaryakıt tankerlerinin de bulunduğu konvoydaki diğer tırların tümüyle brandalı olması nedeniyle içlerindeki malzemeler görülemedi.

ABD, PKK/PYD'ye silahları gece taşıyor

GECE TAŞIYORLAR

AA'nın haziran ayı başlarında ABD'nin terör örgütü PKK/PYD'ye silah ve diğer askerî yardımlarını görüntüleyip haberleştirmeye başlamasından bir süre sonra yardımlar gece saatlerinde brandalı tırlarla yapılmaya başlamıştı.

Diğer taraftan 13,17 ve 21 Ağustos ile 3 Eylül tarihlerinde gece saatlerinde brandalı toplam 330 tırla Irak'tan PKK/PYD kontrolündeki Haseke'ye gerçekleştirilen sevkiyatlar görüntülenmiş ancak ne tür yardımlar gönderildiği anlaşılamamıştı.

Bundan önce ise 5 Haziran'da 60, 12 Haziran'da 20, 16 Haziran'da 50 ve 21 ile 26 Haziran'da toplam 120, 5 Temmuz'da 82, 9 Temmuz'da 102, 13 Temmuz'da 95, 17 Temmuz'da 100, 22 Temmuz'da 100, 27 Temmuz'da 80, 31 Temmuz'da 100 ve 7 Ağustosta 112 olmak üzere 1021 tır, PKK/PYD bölgesine teslimat yapmıştı. tırların bir bölümündeki askeri araç ve gereçler yine görüntülere yansımıştı.

Böylece haziran ayı başından bu yana ABD tarafından yapıldığı ve içlerinde bazı silahlar ile askeri araç gereçlerin de bulunduğu bilinen toplam bin 421 tır, DAEŞ'e karşı mücadele bahanesiyle PKK/PYD'ye yardım ulaştırılmış oldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...