Erdoğan'a 12 Eylül'de darbeci tehdidi: Ya sakalını kesersin ya da çeker gidersin

Düzenleyen:
Erdoğan'a 12 Eylül'de darbeci tehdidi: Ya sakalını kesersin ya da çeker gidersin

GÜNDEM Haberleri

Araştırmacı-yazar Fatih Sultan Kar, 1960 ve 1980’de gerçekleşen askerî darbelerde mağdur olan Rizeliler’i konu alan kitap hazırlıyor. Henüz taslak halinde olan kitapta, 1980’de İETT yönetimine el koyan darbeci albayın, kurumda çalıştığı ve futbol oynadığı dönemde sakallı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a uyguladığı baskıya da yer verildi.

Araştırmacı-yazar Fatih Sultan Kar, 1960 ve 1980’de gerçekleşen askerî darbelerde mağdur olan Rizeliler’i konu alan kitap hazırlıyor. Henüz taslak halinde olan kitapta, 1980’de İETT yönetimine el koyan darbeci albayın, kurumda çalıştığı ve futbol oynadığı dönemde sakallı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a uyguladığı baskıya da yer verildi. İETT Genel Müdürlüğü’nde Foto Film Operatörü olarak görev yapan Rizeli Fatih Sultan Kar, “80 Darbesi Erdoğan’ın futbol hayatını bitirdi” başlığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilişkin şunları kaleme aldı: “Darbeci Albay, Erdoğan’a, ‘Ya sakalını kesersin ya da takımdan ve kurumdan gidersin’ dayatması yaptı. Bunu kabul etmeyen Erdoğan ise istifa dilekçesi verdi. Dilekçede, ‘Özel bir şirkette iş bulduğum için ayrılıyorum’ dedi.” Kitaptaki bu bölümün sonunda, Recep Tayyip Erdoğan’ın, Erokspor ve Camialtı takımlarında santrfor olarak futbol oynadığı da hatırlatılarak, “İETT’den ayrılmak zorunda kalması, kendisinin Fenerbahçe’ye transferini ve başarılı spor hayatını da olumsuz etkiledi” vurgusu yapıldı.
Erdoğan'a 12 Eylül'de darbeci tehdidi: Ya sakalını kesersin ya da çeker gidersin

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...