PKK, karakol bastı mı

PKK, karakol bastı mı

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde karakol baskınında bir askerin şehit olduğu iddiasına vali yalanladı, TSK 'şehit' açıklaması yaptı

Terör örgütü PKK'ya yakın bir internet sitesinde yer alan Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde karakol baskınında bir askerin şehit olduğu iddiasına, Diyarbakır Valisi Mustafa Kıraç'tan açıklama geldi. Vali, iddiaların doğru olmadığını açıkladı. PKK ile aynı çizgide yayın yapan internet siteleri, terör örgütünün Lice olaylarına misilleme olarak dün gece Hani İlçesi'ne bağlı Topçular Köyü Jandarma Karakolu'na saldırdığı ve 1 askerin şehit edildiği haberini verdi. Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, söz konusu iddiaları yalanlayarak, karakola ne saldırı düzenlendiğini ne de şehit verildiğini belirterek, "Saldırı ve şehit haberi yalandır" dedi. Bu arada TSK'nın internet sitesinde bugün bir askerin şehit olduğuna yönelik açıklama yer aldı. Jandarma Er Engin Şahin'in fotoğrafıyla birlikte, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel imzasıyla yayınlanan açıklamada, "Silah arkadaşımız 3 Temmuz 2013 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman personelimize şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerim" denildi. Jandarma Er Enginn Şahin'in nerede ve nasıl şehit olduğuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...