Gülpınar, şövalyelik unvanıyla taltif edildi

Düzenleyen:
Gülpınar, şövalyelik unvanıyla taltif edildi

POLİTİKA Haberleri

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar’a Fransa’nın en prestijli devlet nişanı olan “Legion d’Honneur” verildi. Şövalyelik unvanı ile taltif edilen Gülpınar için Ankara’daki Fransa büyükelçiliğinde bir tören düzenlendi.

Haber Merkezi ANKARA
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar’a Fransa’nın en prestijli devlet nişanı olan “Legion d’Honneur” verildi. Şövalyelik unvanı ile taltif edilen Gülpınar için Ankara’daki Fransa büyükelçiliğinde bir tören düzenlendi. Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries, Napoleon Bonaparte tarafından imzalanan bir kanun ile 1804 yılından beri önemli şahsiyetlere verilen ve Fransa’nın en büyük devlet nişanı olarak kabul edilen Legion d’Honneur nişanını Gülpınar’a vermekten büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Fries, “Dostum Kasım” diye hitap ettiği Gülpınar’ın, Türkiye-AB, Türkiye-Fransa ilişkilerinin gelişmesi için büyük çaba gösterdiğini belirtti.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...