BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Kefal balığından
sucuk yapıldı

Kefal balığından
sucuk yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada, kefal balığının sucuk yapılabileceği belirlendi.



> Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde yapılan araştırmada, kefal etinden balık sucuğu yapıldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada, kefal balığının sucuk yapılabileceği belirlendi. Yrd. Doç. Dr. Nermin Berik, taze kefal balığının fileto hâline getirilmesinin ardından kıyma makinasından geçirildiğini söyledi. Berik “Elde edilen kıyma, teknolojiye uygun olarak çeşitli baharatlarla karıştırıldı ve mayalanması için 24 saat süreyle 4 derece sıcaklıkta muhafaza edildi. Mayalanan sucuk hamurları, sucuk kılıflarına dolduruldu. Dolumu sonrası sucuklar, nem, sıcaklık ve hava akımı kontrollü şartlar altında 6 gün boyunca beklettik. Tüketimi daha az olan balıklar, farklı işleme teknikleriyle değerlendirilip, severek tüketilen ürünlere dönüştürülebilir. Bu ürünler içinde balık sucuğu ve balık sosisi de yer almaktadır” dedi. AA
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT