'Erken bitti' gözüyle bakılan Fenerbahçe derbi ile hayata döndü

Düzenleyen:
'Erken bitti' gözüyle bakılan Fenerbahçe derbi ile hayata döndü

SPOR Haberleri

Derbi aksiyon filmi gibiydi... 5 kırmızı kart, 6 sarı kart çıkaran Ali Palabıyık maça kararlarıyla damga vurdu...Sarı Kanarya Giuliano ve Janssen’in penaltı golleriyle üç puana uzandı. Babel’in golü Kartal’a yetmedi...

M.EMİN ULUÇ - Bir Kadıköy klasiği daha izledik. Son iki yılın şampiyonu Beşiktaş 12 yıldır kazanamadığı Saracoğlu’na moralli geldi. Sezona iyi başlayamayan Fenerbahçe henüz toparlanma aşamasındaydı ve önemli eksikleri vardı ama 12 yıllık gelenek değişmedi. İlk tehlikesini Hasan Ali’yle yakalayan hemen ardından Neto’yla kaleyi yoklayan sarı-lacivertliler, Quaresma’nın üst direği yalayan şutunda soğuk terler döktü. 20’de Medel’e zorla faul yaptırıp penaltı kazanan Janssen, Giuliano’ya ikinci kez gol sevinci yaşama fırsatı verdi: 1-0. Sambacı ilk derbisinde golle tanışırken gizli kahramanı Hollandalı oynadı. Skorda bozulan denge sinirleri de alt üst etti. Josef’e arkadan tekme atan Q7 hakem Ali Palabıyık’ın pozisyonu iyi süzememesi nedeniyle durumu kartsız atlattı. 

> Janssen & Giuliano AŞ
Ancak kırmızı geliyorum diyordu. 31’de Atiba’nın kafası direği yalayıp yandan auta çıkarken, 34’te Ozan’ın müthiş volesi de üstten auta gitti. 41’de Valbuena’ya attığı tekmede mutlak kırmızılık pozisyonu sarıyla atlatan Q7, 43’te Ekici’ye yaptığı faulle oyundan atıldı. 45’te ise gole giden Cenk’i indiren Neto kırmızıyı gördü. Takımlar ikinci yarıya 10’ar kişi çıktı. 61’de Negredo ağları havalandırsa da hakemin tartışmalı ofsayt bayrağı meşin yuvarlağın santraya taşınmasını önledi. 65’te Cenk’in gollük kafasına Kameni set çekti.  76’da Alper’in mükemmel pasında Ozan topa kale çizgisinde ayak koydu ama top ağlara değil direğe gitti sonra da Fabri’nin ellerinde kaldı. 85’te Giuliano’nun şutunu Atiba ceza sahasında elle kesti. Atiba ikinci sarıdan kırmızıyla atılırken, Janssen de penaltıyı attı: 2-0. 87’de Babel skoru 2-1’e taşıdı. 88’de İsmail direkt kırmızıyla Fenerbahçe’yi 9 kişi bıraktı. Kadıköy’deki bir derbi daha malumun ilamı şeklinde sona erdi. Maç sonrası Oğuzhan da kızardı.

7 maç sonra 3 puan 
Kadıköy’de son galibiyetini ligde 30 Nisan’da Çaykur Rizespor karşısında elde eden Fenerbahçe, daha sonra iç sahada ligde 4, kupada 1, Avrupa’da ise 2 maçı galip bitirememişti. Fenerbahçe, Kadıköy’deki 145 günlük galibiyet hasretini Beşiktaş derbisiyle dindirmiş oldu.

300
Fenerbahçe, Aykut Kocaman’ın teknik direktörlüğü döneminde 300. golünü attı. Kocaman yönetiminde 161. resmi maçına çıkan Fenerbahçe’nin 300. golünü atan isim ise Janssen oldu.

26 yıl sonra yabancı 
Aykut Kocaman geçen hafta olduğu gibi kaleyi yine kaleci Kameni’ye teslim etti. Böylece 26 yıl sonra F.Bahçe’de ilk defa bir yabancı kaleci lig derbisinde kaleye geçti. F.Bahçe’nin bir derbide kalesini en son 1990-1991 sezonunda Toni Schumacher korumuştu. 

F.BAHÇE EVİNDEKİ DERBİLERDE EZİCİ ÜSTÜNLÜĞÜNÜ SÜRDÜRÜYOR 
Bunun adı HEGEMONYA!

Sarı-lacivertliler için Kadıköy her zaman farklı olmuştur. Hem skor anlamında hem de psikolojik bazda rakipler her zaman zorlanmıştır. İşte o takımlardan biri olan Beşiktaş son galibiyetini 2005’te Pancu’nun kaleye geçtiği maçta 4-3’le almıştı. O tarihten bu yana kazanamayan siyah-beyazlılar için tablo dün de değişmedi ve Beşiktaş’ın Kadıköy’de galibiyete olan hasreti 13 yıla çıktı. Kadıköy’de adeta derbi kaybetmeyen Fenerbahçe, Trabzonspor’a 20, Galatasaray’a da 18 yıldır evinde yenilmiyor. Galatasaray, Kadıköy’deki en son galibiyetini 22 Aralık 1999’da alırken, Trabzonspor ise 23 Ağustos 1997’de Fenerbahçe’yi yenebilmişti.

Atmosfer anlatılmaz
Dün maça on birde çıkan Mehmet Ekici, “Bu atmosferi anlatmak zor. Sahaya çıkıp yaşamak gerek. Kazanmamız çok güzel oldu. Önümüzde uzun bir periyot var. Şampiyon olmak istiyorsak böyle maçları kazanmamız gerekiyor” açıklaması yaptı.  

Ozan: Gelenek oldu
Ozan Tufan maçın ardından, “Çok iyi oynadık. Derbiler hep böyle olmuştur. Kartlar, küfürler hep devam etmiştir. Ama değişmeyen tek şey var. F.Bahçe Kadıköy’de hiç kaybetmemiştir. Kadıköy’de artık gelenek oldu” şeklinde konuştu. 

Skrtel: İnanılmazdı
F.Bahçe’de dün ağrıları devam ettiği için maç kadrosundan çıkartılan Martin Skrtel, “Sahada atmosfer gerçekten inanılmazdı. Takımda herkes savaştı. Lige iyi başlamadık ama gördüğünüz gibi her geçen maç daha iyiye gidiyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...