Fikret Orman, derbideki olaylar ve çözüm konusunda topu federasyona attı

Düzenleyen:
Fikret Orman, derbideki olaylar ve çözüm konusunda topu federasyona attı

SPOR Haberleri

70 yaşını geçmiş insanların (Mahmut Uslu) Türk futboluna ve marka değerine zarar verdiğini belirten Beşiktaş’ın patronu “Hak mahrumiyeti veriliyor neye yarıyor. TFF bu kişileri spordan ömür boyu menetsin” dedi

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, olaylı derbiyi değerlendirdi. Leipzig maçındaki güzellikleri ön plana çıkaran Orman “Maç yapmaya gelen, insanlara güzel bir oyun seyrettirmeye gelen ve oyun kuralları içerisinde hareket etmek isteyen, iyi niyetli oyunculardan oluşmuş bir maç vardı dün (önceki gün). Kurallar dışına çıkan hiçbir şey yoktu. Seyredenler, kazananlar, kaybedenler. Herkes zevkle maçı izledi. Şampiyonlar Ligi gibi marka değeri çok yüksek olan organizasyonlarda bunun aksi bir şey olması mümkün değil. Kesin çizgilerle belirli olan kuralları var. Hafta sonu ise bunun tam zıttı bir ortam” dedi ve sonrasında derbiye geçiş yaptı. 

Marka değeri düşüyor

Orman “Ölüm kalım maçı gibi, baştan sonra gerginlik seyrettik. Bu ne beni, ne Beşiktaşlıları, ne Fenerbahçelileri memnun etti. Leipzig maçına bakarsak Keita diye bir oyuncu var. Gelecek sene için 80 milyon avroya satıldı. Diğer oyuncular da böyle. Bu oyuncular Türkiye’deki herhangi bir takımda oynasa bu rakamları eder mi? Etmez. Neden? Marka değeri yok. Marka değerini kötülemek için her şeyi yapıyoruz. Maç sonu demeçler, soyunma odasındaki olaylar. Bunlar İngiltere’de, Almanya’da, Fransa’da olabilir mi? Olamaz” dedi. 

Bel altı girmek doğru değil

Fikret Başkan  “Sporcularla alakalı bir başka yöneticinin demeç vermesi. Bir yöneticinin başka bir kulübün başkanına imalı konuşması. Böyle bir şey olabilir mi? İnsanları birbirine çarpıştırmak, kavga çıkartmak bunların amacı. Çocuklara seremonide hareket yaptırmak iş değil. Benim yöneticilerime korolar hâlinde küfrediliyor. Aynı muameleyi yapsak, kötülüğü devam ettirmiş olacağız. Yapmasak, bir sene sonra yine aynı muameleyle karşı karşıya kalacağız. 70 yaşını geçmiş insanlara yakışan şeyler mi? Bir oyuncumun bel altına girmek doğru bir şey mi?” diye konuştu.

Böyle geldi böyle gitmesin

Orman “Böyle geldi, böyle gitmesin. Hak mahrumiyeti veriliyor, neye yarıyor? TFF bu kişileri spordan ömür boyu men etsin. Devlet ne yapsın! Statları yaptı, en uygun vergi oranlarını ayarladı. Ben ülkem açısından, bir spor adamı olarak yorumumu yapıyorum yoksa çok şey değişmez. Eminim, bunlardan Fenerbahçe taraftarı da memnun değil. Federasyonun bu konuyla ilgili icraatını görmek istiyoruz. Rövanşta ne olacak bunu zaman gösterecek. Bizim de kendi öz eleştirimizi yapmamız gerekiyor” dedi. 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...