Yerli filmler 'Altın Koza'ya akın etti

Düzenleyen:
Yerli filmler 'Altın Koza'ya akın etti

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

‘Altın Portakal’ın milletlerarası bir hava kazanmasından sonra Türk sinemacıların yeni gözdesi ‘Altın Koza’ oldu. Adana Film Festivali’nde bu yıl birbirinden iddialı yerli filmler yarışıyor.

Murat Öztekin

Türkiye’nin ve dünyanın prestijli filmlerini ve meşhur sinemacılarını bir araya getiren Adana Uluslararası Film Festivali, geçtiğimiz günlerde kapılarını 24. defa açtı. Antalya Film Festivali’nde ‘ulusal yarışma’nın kaldırılmasından sonra, Adana Film Festivali’nin çehresi de değişti. Türk sinemacıların gözdesi hâline gelen festival, bu yıl daha yerli bir havada düzenleniyor. Adana’da Türkiye’den filmler ön plana çıkıyor. Festivalde yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun ‘Buğday’ı, Onur Saylak’ın ‘Daha’sı ve Onur Ünlü’nün ‘Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok’u gibi iddialı filmler ‘Altın Koza’ mükâfatını kazanabilmek için yarışıyor.

Adana Film Festivali’nin bu yükselişini gazetemize değerlendiren ünlü yönetmen Derviş Zaim, “Antalya’daki ‘ulusal’ yarışma kaldırıldı. Fakat ben bu yarışmanın yeniden ihdas edileceğini düşünüyorum. Bu arada Adana’nın ulusal yarışması bu sene oldukça parladı. Ancak bunu devam ettirebilmek için her manada dikkatli davranmak gerekiyor. Bir sinema politikasının olması ve festivallerin konumunu yeniden tanımlaması lazım” diye konuştu. Oyuncu Şemsi İnkaya ise “Festival çok coşkulu geçiyor ve ilgi her sene artıyor. Adana’nın, bundan sonraki festivallerle de sahip çıkması gerekiyor” dedi. Birçok dalda yarışmanın düzenlendiği festivalin mükâfat kazanan filmleri, yarın gece tertiplenecek ödül töreninde açıklanacak.

Adana'da yarışan uzun metraj filmler 

- Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok
Yönetmen: Onur Ünlü 
- Buğday
Yönetmen: Semih Kaplanoğlu
- Daha
Yönetmen: Onur Saylak 
- Eski Bir
Yönetmen: Orhan Oğuz 
- İşe Yarar Bir Şey
Yönetmen: Pelin Esmer 
- Kar
Yönetmen: Emre Erdoğdu 
- Körfez
Yönetmen: Emre Yeksan 
- Murtaza
Yönetmen: Özgür Sevimli 
- Sofra Sırları
Yönetmen: Ümit Ünal 
- Taş
Yönetmen: Orhan Eskiköy 

 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...