İBB Başkanı Uysal söz verdi: Vatandaşa daha iyi hizmet vereceğiz

Düzenleyen:
İBB Başkanı Uysal söz verdi: Vatandaşa daha iyi hizmet vereceğiz

POLİTİKA Haberleri

Mesaiye hızlı başlayan Mevlüt Uysal, “Vatandaşın talebi hizmet, biz de inşallah buna yetişeceğiz. Biraz zamana ihtiyaç var” dedi.

Kadir Topbaş’ın istifasıyla boşalan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına (İBB) seçilen Mevlüt Uysal görevi devraldı. Uysal, görevi İBB 1. Başkan Vekili  Ahmet Selamet’ten alırken eski başkan Kadir Topbaş devir teslime katılmadı. 1 hafta görevi sürdüren Selamet, “Bu mühürü 1 hafta önce İstanbul’a 13,5 yıl hizmet etmiş olan sayın Topbaş’tan teslim aldım. Bende çok az kaldı. Keşke fazla kalsaydı. 1 hafta da olsa başkanlık yaptım. Bu mührü yeni başkanımıza hayırlı hizmetlere vesile olması dileğiyle teslim ediyor ve başarılar diliyorum” diye konuştu. Uysal, ilk günkü mesaisinde cuma namazını kılmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi’nin Saraçhane’deki binasından ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. İlk gün mesaiye hızlı başladıklarını, tebrikleri kabul ettiklerini belirten Uysal “Birifing almaya başladınız mı?” şeklindeki soruya “Brifing almaya başladık, hala da alıyoruz. Biraz zamana ihtiyaç var” karşılığını verdi. 

ERDOĞAN’DAN TEBRİK

Mevlüt Uysal, bir soru üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugünkü programlarına katılacağını bildirdi. Bir gazetecinin “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile havaalanında karşılaştınız. Kısa bir görüşme oldu mu?” soruyu yanıtlarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini tebrik ettiğini söyledi. Göreve başladığı ilk günün mesaisine de Eyüp Sultan’da başladığını hatırlatan Uysal “Vatandaşlarımız bizi tebrik etti. İstanbul için hizmet bekliyorlar. Vatandaşlarımız, ‘İnşallah daha iyi hizmet göreceğiz.’ diyorlar. Vatandaşın talebi hizmet, biz de inşallah buna yetişeceğiz” diye konuştu. 

BAŞAKŞEHİR’DE SEÇİM ÇARŞAMBA

Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Mevlüt Uysal’ın seçilmesiyle boşalan Başakşehir Belediye Başkanlığı için seçim, 4 Ekim Çarşamba günü yapılacak. İstanbul Valisi Vasip Şahin’in açıklamasına göre Başakşehir Belediye Meclisi, yeni Belediye Başkanı’nı seçmek üzere Başakşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda 4 Ekim Çarşamba günü saat 15.00’te toplanacak. 

MANEVİ SULTAN'IN HUZURUNDA

Uysal sabah namazını Eyüp Sultan Camii’nde kıldı. Vatandaşlar, namaz sonrasında Eyüp Sultan hazretlerinin türbesini ziyaret eden Uysal ile bol bol fotoğraf çektirdi. Uysal da simitçiden aldığı simitleri vatandaşlara dağıttı.

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...