Katma değer için bir olmalıyız

Düzenleyen:
Katma değer için bir olmalıyız

Ekonomi Haberleri

Son dönemde yönetiminde yaşanan istifalarla gündeme gelen İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMMİB), kasım ayında düzenlenecek olağanüstü genel kurula hazırlanıyor.

Ekonomi Servisi - Eski Başkan Ali Kahyaoğlu’nun yönetiminde yer alan, ancak daha sonra fikir ayrılıkları yaşadıkları için istifa eden Rüstem Çetinkaya ve Aydın Dinçer, İtalya’nın Verona şehrinde 52’nci defa düzenlenen Marmomacc Fuarı’nda, birlik seçimlerini ve yeni dönem planlarını aktardı. Aydın Dinçer, geçici dönem için başkanlığa adaylığını koyarken, eski başkan yardımcısı Rüstem Çetinkaya da Dinçer’i desteklediğini açıkladı. Nisan ayında yapılacak seçime kadar sektörün birlikte hareketi için çalışacaklarını aktaran Çetinkaya “Bir olmadan birlik olunmaz. İtalya ile aynı ürünü üretmemize rağmen, o 22 dolardan satıyor, biz 12 dolardan. Yabancı gelip, sermaye eksikliği yaşayan bir üreticinin önüne nakdi koyuyor, fiyat kırıyor. Sizinle aynı ürünü üreten firma 12 dolara inince, siz 22 dolara satamıyorsunuz. Biz bir arada hareket edebilmeyi, ortak fiyat politikaları belirlemeyi ve ortak kararlar almayı istiyoruz. İmajımız düzelir, pazarlama politikamız oluşursa, o zaman ürünün katma değeri ve fiyatı artar. Sektör de ülkemiz de kazanır” diye konuştu.

HEDEF HİNDİSTAN
Türkiye, dünya mermer rezervinin yüzde 35’ine sahip. Rüstem Çetinkaya “Toplam doğal taş ihracatımız 2,2 milyar dolar. Bunun yarısını Çin’e ihraç ediyoruz. Hindistan’da kotalar kalktı, istedikleri kadar taşı ithal edebilecekler. Burası, ikinci Çin olabilir. Mermer fabrikası yatırımları da yapılmaya başladı. Bu da 1-2 yıl içinde bizden çokça malzeme alacakları anlamına geliyor” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...