Kenan Sofuoğlu sezonu kapattı, 3 ay motor yasak!

Düzenleyen:
Kenan Sofuoğlu sezonu kapattı, 3 ay motor yasak!

SPOR Haberleri

Fransa’daki sıralama turunda düşüp bel ve kalçasında 3 yerinde kırık oluşan şampiyon motosikletçi İstanbul’da tedavi altına alındı

Fransa’daki Dünya Supersport Şampiyonası’nın 10. ayağındaki sıralama turlarında kaza yapan, bel ve kalçasında 3 yerde kırık bulunduğu tespit edilen milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu’nun sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Ambulans uçakla İstanbul’a getirilip Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan şampiyon sporcunun kalıcı bir sakatlık yaşamayacağını söyleyen Prof. Dr. Bülent Erol, “Bunlar iyileşebilecek kırıklar. Her şey yolunda giderse 5-6 hafta içerisinde hastayı ayağa kaldıracağız. Tabii önce yürüteç, sonra koltuk değneği kullanacak. Yavaş yavaş desteksiz yürüteceğiz. Bu 3 aylık bir periyodu kapsayacak” dedi. 

> 5 şampiyonluğu var 
Sezon başında sakatlığı yüzünden gerilerde kalan ve sonrasında üst üste topladığı puanlarla Portekiz’deki 9. ayak yarışlarında liderliğe yükselen Red Bull sporcusu, 3 hafta sonra İspanya’daki yarışa yetişmeyi umduğunu söylemişti. Dünya Süpersport Şampiyonası 4 Kasım’da Katar etabıyla sona erecek. Son yarış öncesinde 145 puanla Fransız Lucas Mahias’ın 4 puan önünde olan millî sporcu, kalan etaplarda yer alamayacağı için şampiyonluğa da veda etmiş olacak. 5 şampiyonluğu bulunan Sofuoğlu, iki üç yıl daha yarıştıktan sonra jübile yapmayı düşündüğünü açıklamıştı. 

Sevdikleri yanında 
Kenan Sofuoğlu’nu sevenleri hastanede yalnız bırakmadı. Eşi Julia ve oğlu Mahir şampiyon sporcuya moral verdi. Kenan, kendisine geçmiş olsun dileklerini ileten ve dua eden sevenlerine teşekkür etti. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...