BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ağzımızın Tadı

Ağzımızın Tadı

4 adet orta boy patates, 3 adet ufak domates, 2 adet soğan, 4 çorba kaşığı katıyağ, 250 gr. yağsız koyun kuşbaşı, 5 bardak et suyu, tuz.



Patates bastısı MALZEME: 4 adet orta boy patates, 3 adet ufak domates, 2 adet soğan, 4 çorba kaşığı katıyağ, 250 gr. yağsız koyun kuşbaşı, 5 bardak et suyu, tuz. HAZIRLANIŞI: Patatesleri soyup kuşbaşı doğradıktan sonra su dolu bir kabın içine koyun. Soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Domatesin kabuklarını soyduktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Bir çorba kaşığı yağı orta ateşte eritin. Etleri katın. Pembeleşene kadar pişirin. Soğanları katın. Sık sık karıştırarak pişirin. Domatesleri katın ve suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirin. Patatesleri sudan çıkarıp tencereye koyun. Birkaç defa karıştırın. Suyunu ve tuzu ilave edin. Orta ateşte ağzı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Patates bastısını sıcak olarak servis yapın... Afiyet olsun...
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT