Hüseyin Çelik, Mısır'daki gelişmeleri değerlendirdi

Hüseyin Çelik, Mısır'daki gelişmeleri değerlendirdi

GÜNDEM Haberleri

Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Mısır'da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Mısır'da yaşanan gelişmeleri değerlendirdiği konuşmasında, "Darbeyi ilk tebrik eden Beşşar Esad olmuştur. Umarız Mısır'daki bu durum bir an önce son bulur. Silah zoruyla halkın parasoyla satın alınmış silahları hallka doğrultursanız tarihi bir yanlış yapmış olursunuz, bu tarihi yanlış kabul edilemez. AB'nin tavrı ikiyüzlüdür. AB son derece ürkek, suya sabuna dokunmayan bir açıklama yapmıştır. Bizim yayınladığımız raporun onda birini bile ortaya koyamamışlardır. Mısır'ı belli ekonomik çevreler yalnız bıraktı. Türkiye ve Katar'ın dışında kimse Mısır'a destek olmadı. Mursi'nin başarısız olması için ellerinden ne geliyorsa yaptılar. Tahrir Meydanı 25 Ocak'ta bir tarihe tanıklık etmişti. Mübarek devrildiğinde Mısır halkı bir destan yazmıştı. Ama bugün demokrasinin ortadan kaldırılmasına meydanlarda havai fişeklerle destek verenler oldu." dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...