'James Bond çantalı müfettiş sayesinde buralara geldim'

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
'James Bond çantalı müfettiş sayesinde buralara geldim'

Ekonomi Haberleri  / AA

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş 'Ortaokul yıllarında tanıştığı James Bond çantalı müfettiş hayatımın dönüm noktası oldu' dedi.

Finansal piyasaların en önemli kuruluşlarından Sermaye Piyasası Kurulunda (SPK), uzmanlıktan başkanlığa kadar yükselen kurum içinden ilk kişi olan Vahdettin Ertaş, kendisi hakkında merak edilenleri anlattı. Ertaş, sermaye piyasasına ilk adım atmasına vesile olan olayın ortaokul yıllarına dayandığını belirterek, "James Bond çantalı müfettiş hayatımın dönüm noktası oldu" dedi. Tokat'ın Artova kasabasında dünyaya gelen Ertaş, kurumun içinden gelen ilk başkan olma özelliğini taşıyor. Kurum içinden gelen başkan olmanın avantajları kadar dezavantajları da bulunduğunu belirten Ertaş'ın sermaye piyasasına ilgi duymasında ortaokul 2. sınıfta yaşadığı bir olaya dayandığını söyledi. O dönemde takım elbiseli ve James Bond çantalı bir maliye müfettişi ile tanıştığını ifade eden Ertaş, "O günden beri hep müfettiş olmayı istemiştim. Bir dönem bu düşünceyle geçti. 'Pişman mısınız?' diye sorarsanız, mesleğimi ve kurumumu çok seviyorum. Eğer sermaya piyasasına girmeseydim amatör olarak bir dönem yaptığım gibi basketbol oynardım" diye konuştu. Kurumda işe başladığı ilk gün kendisine James Bond çantası hediye edildiğini anlatan Ertaş, ortaokul yıllarında gördüğü çantayla aynı renge sahip hediyenin kendisini mutlu ettiğini söyledi. SPK Başkanı Ertaş, o anki duygularını şöyle anlattı: "Rabbime çok şükür ki yıllar önce böyle bir şeyi hayal etmiştim, 22-23 yaşlarında da böyle bir şeye kavuştuk. Ortaokuldaki meslek hayallerimi gerçekleştirdim. Kurumun 30 yıllık tarihinde yüzlerce arkadaşımız çalıştı. Kuruma sınavla girmiş biri olarak başkanlık ilk kez bize nasip oldu. milyonun emaneti üzerimizde. Olabildiğince işimizi yapmaya çalışıyoruz." AA

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...