Bu ülkede konutlar bedava

- Güncelleme:
Bu ülkede konutlar bedava

GÜNDEM Haberleri

Türkmenistan'da devlete ait konutlar bedeva özelleştirilecek. Söz konusu konutlarda 10 yıl oturan vatandaşların evin tapusunu kendi üzerine alabilecek.

Doğalgaz, elektrik, su ve yakıtınbedava burada şimdi de bu evler bedavaya verilecek. Türkmenistan'da devlete ait konutlar bedeva özelleştirilecek. Kamu Lojmanları Vakfı mevzuatında yapılan değişikliğe göre, kamu sektöründe çalışanlara verilen lojmanların ücretsiz olarak vatandaşlara verileceği belirtildi. Söz konusu konutlarda en az 10 yıl oturan vatandaşların evin tapusunu kendi üzerine alabileceği belirtilirken, özelleştirmede öncelik ihtiyaç sahiplerine verilecek. Ayrıca, gerekli şartlara uymayan konutların da yüzde 50 indirimle veya açık arttırma yoluyla satın alınabileceği kaydedildi. Türkmenistan lideri Gurbangulı Berdimuhmedov, daha önce konut kanununda değişiklik talimatını vermişti. Berdimuhmedov, konut piyasasının ancak bu şekilde yeniden düzenlenebileceğini belirtmişti. (star)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...