Bekir Bozdağ, 'Türkiye, Mısır değildir'

/ Kaynak: AA
Bekir Bozdağ, 'Türkiye, Mısır değildir'

Politika Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 'Türkiye, Mısır değildir, herkesin bunu görmesi lazım. Türkiye'nin demokratik kültürü, geldiği nokta çok farklıdır' dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Türkiye, Mısır değildir, herkesin bunu görmesi lazım. Türkiye'nin demokratik kültürü, geldiği nokta çok farklıdır" dedi. nbsp;Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kanal 24 televizyonunda canlı yayınlanan Ankara Masası programında Yaşar Taşkın Koç'un sorularını cevapladı. nbsp;Bekir Bozdağ, TBMM'de dün yaşanan kavganın sorulması üzerine bunun Parlamentoya yakışmadığını söyledi. nbsp;Bozdağ, o arbede sırasında AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar'ın yaralandığını, Güven Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından evinde dinlenmeye geçtiğini bildirdi.Bozdağ, "Mısır'da yaşanan askeri darbe, darbe midir? Darbedir. Bunun başka lamı cimi yoktur. Hepimizin ona 'ama'sız darbe dememiz lazım. Ama baktığınız zaman CHP'nin Sayın Genel Başkanı başta olmak üzere bunun darbe olduğunu ve kınanması gerektiğini söyledikten sonra arkasına ilave ettikleri cümlelerle böyle bir hadiseden Türkiye'nin ders çıkarması gerektiğini ifade eden yaklaşımları var" dedi. nbsp;Bekir Bozdağ, "Türkiye, Mısır değildir, herkesin bunu görmesi lazım. Türkiye'nin demokratik kültürü, geldiği nokta çok farklıdır. Türkiye'yi farklı ülkelerle karıştırmamak lazım" dedi. Türkiye'nin siyasal kadrolarının belirli tecrübelerden geçtiğini, vatandaşların darbelerin ardından büyük faturalar ödediğini vurgulayan Bozdağ, Türkiye'yi başkaları ile karıştıranların hata ettiğini vurguladı. nbsp;


Darbeye 'darbe' diyemediler


Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Mısır'da yaşanan darbeye Batı'nın 'darbe' demediğine işaret etti.


Bozdağ, Mısır'daki yaşanılanların; demokrasiye, milli iradeye ve insan onuruna indirilmiş bir darbe olduğunu vurgulayarak herkesin tavır koyması gerektiğini söyledi.


Bozdağ, "Avrupa ülkelerinin neredeyse tamamı 'darbe' bile diyemedi. AB, bu konuda 'darbe' diye açıklama yapıp darbe yapanlara uyguladıkları müeyyidelerin hiçbirisini uygulamadı. ABD, açık bir biçimde buna 'darbe' diyemedi. Avrupa Parlamentosu, Türkiye'de gezi hadiselerini bahane ederek Türkiye'nin aleyhine kararlar aldı. Mısır, Avrupa Parlamentosu üyesi değil ama biz de Avrupa Parlamentosu değiliz" dedi.


"Türkiye olarak ilkesel duruşumuzu ortaya koyduk ama öte yandan Mısır halkı ile Türk halkı ilişkileri de yönetimlerden bağımsızdır" diyen Bozdağ, şöyle devam etti:


"Geçmişten beri bu ilişkiler var. Bundan sonra da bu ilişkiler olacaktır. Sonuçta devletler arası ilişkiler, halklar arasındaki ilişkiler, yönetimlerden etkilenir ama bu ilişkilerin muhatabı yönetimden yönetime değil halktan halka ilişkilerdir. nbsp;Türkiye elbette kendi pozisyonunu ve Türkiye-Mısır ilişkilerini bu ilkesel duruşu esas olmak üzere mutlaka değerlendirecektir, ona göre adımlarını atacaktır"


Bozdağ, darbe sürecinin Filistin'e yansımasına ilişkin ise "Refah Sınır Kapısı'nı, askeri darbe gelir gelmez hemen kapattı. Yani daha beslemeyle zararı oldu" görüşünü dile getirdi.


nbsp;


nbsp;

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...