Adıyaman Nemrut Yolu 30 kilometre kısalıyor

/ Kaynak: CHA
Adıyaman Nemrut Yolu 30 kilometre kısalıyor

YAŞAM Haberleri  / CHA

Dünyanın 8. harikası olarak nitelendirilen Nemrut Dağı ile Adıyaman arası 30 kilometre kısalıyor.

Dünyanın 8. harikası olarak nitelendirilen Nemrut Dağı ile Adıyaman arası 30 kilometre kısalıyor. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman'da turizmde fiziki alt yapının iyileştirilmesi ve ilin ekonomisinde turizm katkısının artırılması amacıyla Arsameia'dan Nemrut Dağı'na gidecek olan Kral Yolu'nda incelemelerde bulunup, yapılan çalışmaları yerinde inceledi. nbsp;Yapımına yeni başlanan ve greyderle açılan Kral Yolu'nda incelemelerde bulunan Vali Mahmut Demirtaş, Arsameia'dan Nemrut Dağı'na gidecek olan 9 kilometrelik Kral Yolu'nu kilitli parke yapacağız. Yolumuzun ihalesini yaptık. Bu yolun bitirilmesi ile birlikte Adıyaman ile Nemrut Dağı arasındaki mesafe 30 kilometre kısaltılmış olacaktır. Bilindiği gibi Nemrut Dağı, dünyanın 8. harikası olarak nitelendirilmektedir. Her yıl Nemrut ören yerini binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret etmektedir. Buraya gelen insanların çok ciddi ulaşım sıkıntısı çektiklerini görüyoruz. Nemrut'a gelen yerli ve yabancı turistlerimizin daha rahat bir şekilde Nemrut Dağı'na çıkması için burada 9 kilometrelik yolu kilitli parke yapacağız. Yolun bir an önce bitirilmesi için şu anda ilgili firma çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. İlimizde turizm altyapısının iyileştirilmesi, turizm çekim merkezleri oluşturulması ve turizmin çeşitlendirilmesi yoluyla, turizmin ilimiz ekonomisi içindeki payını artıracağız." dedi.


nbsp; nbsp; Daha sonra Nemrut Dağı'na çıkan Vali Mahmut Demirtaş, batı terastan Nemrut Ören yerine giden patika yolda yapılan çalışmaları inceledi. Burada bir açıklama yapan Vali Mahmut Demirtaş, Nemrut Dağı'nda ışıklandırma başta olmak üzere, yol boyunca bilgilendirme levhaları ve bekçi kulübeleri yapacaklarını kaydederek, "Nemrut Dağı'ndaki mevcut kafeteryayı yıkıp, yerine amfi tiyatro yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca, 24 saat kapalı devre kamera sistemi ile Nemrut Dağı'nı izleyerek, kesintisiz kontrollü güvenlik sistemini sağlayacağız. Yine, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın daha rahat bir şekilde Nemrut'a ulaşımlarını sağlamak amacıyla raylı sistem yapacağız." diye konuştu.


nbsp; nbsp; Adıyaman'da Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) rakamlarına yüzde 60'lık bir turist artışı olduğunu da vurgulayan Vali Mahmut Demirtaş, "Çözüm süreci ile beraber bölgeye çok ciddi anlamda bir rağbet oldu. Bu süreç ile birlikte bölgedeki kültürel değerler insanlarla paylaşılmaya başlandı. Görülmeyen Adıyaman bir anlamda görülmeye başlandı. Adıyaman'da turizmde devam eden bu yatırımlarımız ile tarihi ve turistik yerlerimizin çevre düzenlemelerinin bitirilmesi ile birlikte Adıyaman'a çok yoğun bir rağbet olacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.
YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...